Masa tenisinin idolleri: Bora Vang-Ahmet Li

Güncelleme Tarihi:

Masa tenisinin idolleri: Bora Vang-Ahmet Li
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 15:27

17. Akdeniz Oyunları'nda masa tenisi erkekler takım müsabakalarında Türkiye'yi temsil eden ve altın madalya kazanan Bora Vang-Ahmet Li ikilisi, yeni yetişecek sporcular için örnek olacak.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masa tenisinin Türkiye'nin dört bir yanında yapılanan bir spor dalı olduğunu söyledi. Türkiye'nin her geçen gün masa tenisinde dünya genelinde çıtayı yükselttiğine işaret eden Çimen, 17. Akdeniz Oyunları'nda tek kızlarda altın, tek erkeklerde gümüş ve bronz, erkek takımlarda ise altın madalya kezenerek daha fazla sorumluluk aldıklarını kaydetti.

"Madalyalarımızın sayısı daha da artacak"

Çimen, elde ettikleri başarıları gelecekte de sürdürmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu: "Akdeniz Oyunları'nda masa tenisi için dağıtılan madalyalar belli. Dolayısıyla biz bu dağıtılan madalyalardan payımıza düşeni aldık. Tek kızlarda altın, tek erkeklerde gümüş ve bronz, erkek takımlarda ise altın madalya aldık. Kız takımında da biz önümüzdeki Akdeniz Oyunları'nda Melek Hu'nun yanına bir sporcu yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunu başardığımızda madalyalarımızın sayısı daha da artacak. İki altın, 1 gümüş ve 1 bronz alarak Türkiye masa tenisi tarihinde bir ilki gerçekleştirdik. Akdeniz Oyunları'nda böyle bir başarımız olmamıştı. Sadece Pescara'da Melek bir altın madalya kazanmıştı. Takım halinde ise tarihimizde altın madalya alamamıştık.Türkiye masa tenisi tarihinde Akdeniz Oyunları'nda ilkleri yaşadık."

"Hedefimiz, bu sporcularımızın yanlarına yenilerini yetiştirmek"

Türkiye'de masa tenisinin gelecek adına umut dağıttığını anlatan Çimen, şunları kaydetti: "Türkiye'de Bora ve Ahmet gibi iki güzel yetenek var. Bu bizim için şans. Gelecekte yeni sporcularımıza bu sporcularımızı idol olarak göstererek daha güzel işlere imza atacağız. Çünkü şu an Ahmet ve Bora, dünyanın en iyileri arasında gösteriliyor. Bizim hedefimiz, bu sporcularımızın yanlarına yenilerini yetiştirmek. Bu anlamda başarılı olmaya başladık. Mesela Gencay Menge gibi sporcular yetiştirmeye başladık. Mersin'de yapılan Akdeniz Oyunları'nda erkekler takımda Gencay'ı da düşünüyorduk. Ama ülkemizde yapılan bir müsabakada bazı şeyleri garantiye almak istedik ve Bora-Ahmet ikilisini değerlendirdik. Ama eminim ki Gencay oynasa o da benzer başarıları yakalayabilirdi. Gencay'ı da önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!