Masa tenisinde 2008 çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Masa tenisinde 2008 çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2007 10:36

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, Türk masa tenisinde olumlu geçen 2007 yılı rüzgarını 2008 yılına taşıma hedefi içinde olduklarını söyledi.

35 bin sporcu ve bin 800 kulüp sayısını bu yıl arttırdıklarını ve 15 ilçede branşı yaymak için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Oktay Çimen, "2006 itibariyle 35.000 sporcu ve 1.800 kulüp sayısına sahip iken 2007 de bu rakam 50 bine yaklaşan sporcu sayısı ve 2 bin 500 kulüp sayısına ulaşmıştır. 81 ildeki faaliyetlerimizin yanı sıra 15 ilçeye de branşımızı yaymayı başardık. Türkiye'nin yer yerinde oynanabilir bir spor dalı olma çabalarına devam etmekteyiz" dedi.

Başkan Çimen, Türkiye'de bu yıl içinde uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
“2007 yılında ülkemizde bir dizi uluslararası organizasyonlar yapılmıştır. Bunların en önemlisi Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Yönetim Kurulu toplantısı olmuştur. Bunun dışında masa tenisi derneklerimiz uluslararası organizasyonlar yapabilir duruma gelmişlerdir. Bunlardan en önemlileri her yıl en az 3 kez yapılan Uluslararası Veteran Turnuvaları'dır. İllerimizde müesseseler ligleri kurulmuş, illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, özel şirketlerde çalışan personele yönelik maçlarımız sürmektedir.”

AVRUPA'DA BİR İLKE İMZA ATILDI

Avrupa Gençler Masa Tenisi Şampiyonası'nda genç milli takımın erkeklerde Avrupa üçüncüsü olduğunu hatırlatan Oktay Çimen, “Tek erkeklerde bir oyuncumuz Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Bu masa tenisi tarihinde bir ilk olma özeliğini taşıyor. Yine genç milli takımımız Avrupa'yı temsilen Dünya Gençler Şampiyonası'na katıldı” diye konuştu.

Türkiye'de yapılan Balkan Gençler Şampiyonası'nda tüm madalyaları Türk sporcuların aldığına dikkati çeken Çimen, şunları söyledi:
“Geleceğe yönelik sporcularımızın yetiştirilmesi ile ilgili temel eğitim kampları açılmış, 2007 yılında 4 kez yapılan bu eğitim kamplarına 200 sporcu katılmıştır. Kulüplerimiz 2007 de Avrupa kupalarına katılırken, Fenerbahçe Spor Kulübü çeyrek finale adını yazdırdı. Sarı-lacivertli kulüp, yarı final maçı için 06 Ocak 2008 tarihini beklemektedir.”

Pekin Olimpiyat Oyunları için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen, “Federasyonumuz 2008 Pekin Olimpiyatları için çalışmalarını sürdürüyor. 2-6 Nisan 2008'de Fransa'da yapılacak Olimpiyat Avrupa Elemeleri için hazırlanıyoruz. Amacımız bu organizasyona da masa tenisi branşında 1 veya 2 sporcuyla katılabilmek” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!