Martin Schulz’un ilk sınavı 26 Mart’ta

Güncelleme Tarihi:

Martin Schulz’un ilk sınavı 26 Mart’ta
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 13:27

Almanya’nın Saarland Eyaleti’nde 26 Mart’ta eyalet meclisi için seçim yapılacak. CDU ile SPD’nin koalisyon hükümeti tarafından yönetilen eyalette, sol eğilimli ittifak da sürpriz yapabilir. Siyasi gözlemcilere göre Saarland seçimi, 24 Eylül’de yapılacak genel seçimler için bir gösterge olabilir.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın en küçük eyaletlerinden olan Saarland, federal hükümette olduğu gibi Başbakan Angela Merkel’in muhafazakar partisi CDU ile Sosyal Demokratlar (SPD) arasındaki koalisyon tarafından yönetiliyor. Ancak anketlere göre 26 Mart’ta yapılacak Saarland seçimlerinde sol eğilimli SPD, radikal sol Linke ve Yeşiller arasında koalisyon ihtimali de güçleniyor. Bu koalisyon ‘kızıl-kızıl-yeşil’ ittifakı olarak tanımlanıyor. Saarland seçimleri, Merkel’in dördüncü dönem başbakanlık için yarışacağı 24 Eylül Federal Meclis seçimlerinin olası sonucuna ilişkin bir sinyal olabilir.

İKİ EYALETTE BAŞARILI OLDU

Bu üçlü sol ittifak Saarland’den önce Berlin ve Thüringen eyalet seçimlerinde başarılı oldu.
Ulusal çapta yapılan kamuoyu yoklamaları, kızıl-kızıl-yeşil koalisyonunun, Federal Meclis’te de çoğunluğu alma ihtimalinin var olduğunu gösteriyor.
SPD, yeni lideri olan Martin Schulz’u ilk kez Saarland seçimlerinde deneyecek. Partinin başına gelmesiyle SPD’nin 10 puan yükselmesini sağlayan Schulz, genel seçimlerde Merkel’i yenmeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!