Martı, 'zor yıl'da yüzde 30 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Martı, zor yılda yüzde 30 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 16:44

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Emre Narin, Martı Hotels’in 2017 yılında dolar bazında ciro olarak yüzde 30 büyüdüğünü belirtti. Martı Grubu olarak yarım asırdır Türkiye turizmine her zaman güvendiklerini belirten Narin, 2019 yılında sektörün 2014 fiyat ve doluluk seviyelerine yaklaşacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

2016 yılının Türkiye turizmi için bir hayli zorlu geçtiğini söyleyen Emre Narin, bu süreçten Martı Hostes olarak kendilerinin de etkilendiğini söyledi. Emre Narin: “2016 yılına göre 2017 yılında özellikle BDT pazarlarındaki hareketliliğin etkisiyle doluluklardan kaynaklı olarak ciromuz arttı ancak bu yılın hepimize en önemli katkısı moral oldu. Gelinen nokta sektörümüzün tarihi zirvesi olan 2014 yılı rakamlarından uzak olmakla birlikte o seviyelere yeniden dönmek için önemli bir adım oldu. Biz ise Martı Hostels olarak ciro anlamında dolar bazında yüzde 30 büyüdük" dedi.

Devletin sektör verdiği desteklerin önemine işaret eden Narin "En az 2 yıl daha devam etmesi, sektöre çok olumlu etki yapacaktır. Çünkü doluluk ve fiyat seviyeleri olarak 2019’da istenilen rakamlara ulaşılacağını görüyoruz. Diğer yandan bu hafta içerisinde resmi gazetede yayınlanan tahsislerin 49 yıla uzatılabilecek olması da otellere büyük bir katkı ve destek sağlayacaktır. Tahsis sahibi yatırımcıların bankalar nezdinde teminat yapısının güçlenmesi gerek taze kaynak bulma açısından, gerek yabancı yatırımcıların sektörümüze bakışı açısından da çok büyük bir adım oldu”  şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

2018 YILI İÇİN UMUTLANIYORUZ
2018 yılı için öngörüsünü de açıklayan Emre Narin, “Önümüzdeki yıl özellikle Rus ve BDT pazarına ek olarak İngiliz pazarı, gelen veriler ışığında ciddi bir artışa sahne olmaya aday. Tabii bir de iç pazar gerçeğimiz var. İç pazar yine aynı şekilde geçen yıl olduğu gibi büyüyerek Türkiye turizmine katkı sağlamaya devam edecek. Avrupa pazarında yaşanan gerileme ile Ortadoğu pazarında ciddi çalışmalar yapıldı ve bu pazardaki hareketlilik de devam ediyor. Bütün bu olumlu gelişmelere bakınca 2018 yılı için umutlanıyoruz. 2018 yılında olmasa da 2019 yılında Türkiye turizmde tarihi zirve olan 2014 yılını yakalayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!