Marsel kazandı!

ÖNCEKİ gün Fransa Açık’ın (www.rolandgarros.com) internet sitesinden Marsel İlhan’ın İspanyol Guillermo Garcia Lopez ile yaptığı 2. tur maçını, görüntü olmadan sadece canlı skorlar ile izlerken heyecandan buz kesildim. Sanırım Paris’te, karşılaşmanın oynandığı 17’nci kortun kenarında olsam bu kadar heyecanlanmazdım.

Marsel’in rakibi Lopez, dünya sıralamasında 23’üncü sıraya kadar yükselmiş, şu anda da ilk 30’un içinde olan bir tenisçi...
Zemin toprak, maç süresi 4 saat, set sayısı 5, oynanan game sayısı ise 59.  Bu kıran kırana mücadeleyi Lopez beşinci seti 13-11 kazanarak 3. tura çıkıyor. Marsel maç boyunca 24 ace atıyor. Lopez ise sadece 13 tane atabiliyor. Marsel 3 çift, Lopez 17 çift hata yapıyor. Marsel’in aldığı 60 direkt sayıya karşılık Lopez’inkiler 52 de kalıyor.
Bu istatistiklere baktığımızda, rahatlıkla “Marsel bu maçtan galip ayrıldı” diyebiliriz.
Sadece 1 puan
Ancak iki önemli veri daha var... Birincisi; toplam 347 puan oynandı. Bunların 173’ünü Marsel, bir fazlasını Lopez kazandı. Daha önemlisi ise 28 yaşındaki İspanyol ekolünden yetişmiş Lopez’in zorlanmadan hata sayısı 54. Marsel’in ise 77. Dört saatlik maratondan sonra Lopez sadece 1 puan fazla kazanarak, Marsel ise Lopez’e nazaran 23 fazla hata yaparak elendi.
Oyununu geliştirdi
Evet, bu rakamlardan da anlaşılacağı üzere, teniste maçların sonucunu kazanılan puanlar değil yapılan hatalar tayin ediyor. Dünya sıralamasında 123’üncü olan Marsel, antrenörü Can Üner ile birlikte sürdürdüğü çalışmalarda oyununu geliştirdi. Marsel artık daha etkili servis atıyor, arka çizgiden daha atak oynuyor, daha sık file önüne geliyor. Ana sponsoru Turkcell’in büyük desteğiyle yoluna devam eden Marsel, Fransa Açık’ın 2. turunda kaybetti ancak 100’ler Kulübü’nde iddiasını sürdürebilmek için büyük tecrübe kazandı.
Yazarın Tüm Yazıları