Marsel İlhan Wimbledon'da

Güncelleme Tarihi:

Marsel İlhan Wimbledonda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 15:58

Milli tenisçi Marsel İlhan, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ana tabloda yarışmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

AYDA ULUÇ MARSEL'E İNANIYOR 

11 numaralı seribaşı İlhan, 21 Haziran Pazartesi günü İngiltere'de başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası elemelerinin 3. turunda, Hırvat Roko Karanusiç ile karşılaştı. Rakibine 7-5, 7-6 (7-4) ve 6-2'lik setlerle 3-0 üstünlük sağlayan milli tenisçi, ana tabloya adını yazdırmayı başardı.

İlhan, elemelerin ilk turunda Belçikalı Ruben Bemelmans'ı 6-3, 4-6 ve 6-1'lik setlerle 2-1, ikinci turunda da Slovenyalı Aljaz Bedene'yi 6-2 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenmişti.

İlk kez Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yarışacak olan milli tenisçi, geçen yıl ABD Açık'ın, bu yıl da Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 2. turunda elenmişti.

Marsel İlhan, bu yılki Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) ise 3. eleme turunda yenilerek ana tabloya kalma başarısını gösterememişti.

Haberin Devamı

ENGİN KRATZER'İN YORUMU: "Marsel İlhan Türkiye'ye ilk geldiği zaman kulüp kulüp dolaştı. Sonunda da bir kulüp buldu. İlk başladığında Türk teniscilerin hepsi onu yendi. Şimdi ise bir soru var. Nasıl oldu da şimdi Marsel çıkıp herkesi yendi. Marsel tam bir profesyonel gibi davrandı.Kafasına koydu ve başardı. Onun bu başarısında antrenörü Can Üner'in de başarısı çok büyük. O da Marsel gibi mücadeleci bir tenisçiydi. Dolayısıyla hem oyuncu, hem antrenör çok iyi bir ikili  oluşturdular."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!