Mars - Satürn kavuşumuna dikkat

Gökyüzünün gerilimli olduğu bir dönemdeyiz. Bugünden itibaren Mars ile Satürn, Yengeç burcunda kavuşum konumuna giriyorlar ve 30 Mayıs’a kadar aynı konumda kalacaklar.

En fazla etkilenecek olanlar 30 Haziran-7 Temmuz günleri arasında doğmuş olan Yengeçler ile 30 Aralık-6 Ocak günleri arasında doğmuş olan Oğlaklar. 29 Mart-5 Nisan günleri arasında doğan Koçlar ile 1-8 Ekim günleri arasında doğan Teraziler de gökyüzünün bu konumundan etkilenen diğer burçlar. Ayrıca doğum anında Yükselen, Ay veya Satürn bu burçlardayken doğmuş olanlar da Mars-Satürn kavuşumundan etkilenecekler. Bugün Ay İkizler burcunda dolaştığı için Mars- Satürn kavuşumunun etkisi fazla görünür olmayacak.


Hayatımızı etkileyen korkular

‘Ölsem de kurtulsam’ şeklinde çok kolay konuşabiliyoruz ama yaşarken, yaşamak ve yaşatmak için çırpınıyoruz. Çırpınırken de batıyoruz. Ve çırpınırken sadece yaşamayı düşünüyoruz. Başka bildiğimiz tüm bilgileri unutuyoruz. Korku duygusunun aklınızı ve bedeninizi ele geçirmesine izin vermemelisiniz. Korkuyu büyüttüğünüz zaman panik duygusuna dönüşür ve düşünemeyecek duruma gelirsiniz. Artık kendinizi bulunduğunuz durumdan çıkaramazsınız ve yardım almanız gerekir. Korku duygusu içinizde büyümeye başladığı sırada kendinizi bu duyguya bırakmayın. Hemen düşünmeye başlayın. Kendinize sorun: Neden korkuyorsunuz? Anlamaya çalışın. Öfke duyduğunuz zaman kendinize sorun: Neden bu derece öfkeleniyorsunuz? Kaygı, endişe ve hayatınızı zorlaştıran, istemediğiniz duygular içinizde büyümeye başladığı zaman kendinize sorun: Neden, diye. Çünkü içinizden yükselen sert duyguların altında yatan korku duygusu, karşınızdaki kişinin farkında olmadan söylediği bir söz veya bir davranış, sizin bilinçaltınızın derinlerinde saklı olan bir olayı, unutulmuş bir durumu uyandırmış olabilir. Bilinçaltınızın derinlerinde gizli olan, DNA’larınızda programlanmış bir bilginin tetiklenmesi mümkün. Yani atalarınızın yaşadıkları bir olay sonucunda öğrendikleri bilgi, sizin içinizin derinlerinden yükselip şuurunuza korku olarak tercüme olabilir. Korkuları kontrol altına alabilmek için nedenini anlamanız gerekir. Yoksa korkmaya devam edersiniz. (Devam edecek)


Astrolojik ilişkiler

Oğlunuzla aranızdaki uyumluluk incelemesini yaptığım zaman baskın bir Satürn ve güçlü bir Pluto etkisi ile karşılaştım. Siz kendi açınızdan oğlunuzu çok sevdiğinizi, onun için pek çok fedakarlıkta bulunduğunuzu buna karşılık şimdi oğlunuzun size aldırış etmediğini ve onun tarafından hırpalandığınızı yazmışsın. Doğum zamanınız doğru ise sert ve zorlayıcı bir tabiata sahip olduğunuz görülüyor. Oğlunuz küçükken onu eğitmek adına sert bir disiplin uygulamış olmalısınız. Ancak çocuğun haritasında da sizin zorlayıcı etkilerinize karşı koyabilecek güçte doğduğu anlaşılıyor. Onun görünür bir sevgi ve ilgiye ihtiyacı var. Sert bir şekilde eleştirerek yaklaşmak yerine yumuşak bir sevgi ve anlayışla yaklaşmalısınız. Kendinize göre düşünmeyin. Onu anlamaya çalışın. Kendi doğrularınız, onun için doğru olmayabilir bunu düşünün. Şu sıralarda onun için zor bir dönem. Bir geçiş döneminde. Ona yardımcı olmanızın tek yolu, sevgi ve anlayış göstermek. Bu dönem geçici. 2005 yılında daha sıcak ilişkiler kurabilirsiniz.RUMUZ: ANNENİN IZDIRABI
Yazarın Tüm Yazıları