Marş krizine Eğitim Sen'den tepki

Güncelleme Tarihi:

Marş krizine Eğitim Senden tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 16:15

Marş krizine Eğitim Sen'den tepki

Haberin Devamı

EĞİTİM Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı krizi yaşanan İzmir Atatürk Lisesi'nde laik, bilimsel eğitimi yok etmeyi hedefleyen bir yönetim anlayışının yerleştirildiğini öne sürerek, "Bilimsel kaygılar yerine, siyasal kaygılarla eğitimin düzenlenmesine artık yeter" dedi.

Kentin en eski okullarından İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilerin, Onuncu Yıl ve İzmir Marşı okumasına engel olmak istediği ileri sürülen okul müdürü Selamettin Demirhan'a bir tepki de Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube'den geldi. Yürütme kurulu adına yazılı bir açıklama yapan İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, mezuniyet töreninde yaşananların bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Vardal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"13 Mayıs Pazar akşamı İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri 130'uncu yıl mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Ancak kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi okul müdürü Selamettin Demirhan öğrencilerin coşkusuna ortak olmak yerine kendi zihin dünyasının hezeyanları ile hareket ederek, öğrencilerin her mezuniyet töreninde söyledikleri İzmir ve Onuncu Yıl marşlarını bu yıl da söylemelerini engellemek için yüksek sesle farklı müzikleri çaldırma yarışına girerek yöneticilikle bağdaşmayan tutumunu bir kez daha ortaya koymuştur. Öğrencilerin ve velilerin pazar gecesinden başlayarak devam eden tepkileri aslında bir 'artık yeter' çığlığı ve haykırışıdır. Çünkü, uzunca bir süredir İzmir Atatürk Lisesi'nde laik bilimsel eğitimi yok etmeyi hedefleyen, liyakat yerine keyfi ve hukuksuz yönetim anlayışının yerleştirilmesi çabası sonucunda pek çok eğitimci soruşturmalara ve sürgünlere uğramış pek çok öğrenci de mağduriyetler yaşamıştır. Mezuniyet töreninde yaşananlar bardağı taşıran son damla olmuştur ve bugün yaşananlar da dolayısıyla bir 'artık yeter' haykırışıdır. Bilimsel kaygılar yerine, siyasal kaygılarla eğitimin düzenlenmesine artık yeter. Liyakat yerine siyasetin, yandaşça davranışın ölçüt alınmasına artık yeter. Bir yandaş sendikanın zihin dünyasını hakim kılmak amacıyla eğitimin işleyişine yön verilmesine artık yeter. Öğrencilerimizin velilerimizin bu haykırışı bizim de çığlığımızdır ve bütün gücümüzle bu çığlığa biz de ortağız."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!