Marmaris'te sigara denetimleri artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste sigara denetimleri artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 10:20

Marmaris'te sigara denetimleri artırıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki 60 işyerinde yapılan sigara denetiminde tütün kanunlarına muhalefet eden 10 işletme ve 7 vatandaşa tutanak tutularak 4207 sayılı yasaya göre işlem yapıldı.
Marmaris'te dün (pazartesi) saat 21.00'te başlayan ve saat 01.00'e kadar süren sigara denetiminde işyerleri kontrol edildi. Muğla İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Tütün Denetim Ekipleri, 4 saat içinde açık bulunan 60 işletmeyi denetledi. 7 kişiye 109 lira ve kapalı alanda sigara içilmesine izin veren 10 işletmeye 1500 lira para cezası kesildi; tutanak tutuldu. Ekipler, yeni çıkan yönetmeliklere göre tütün ve tütün mamullerinin yasak olduğu alanlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Tutulan tutanaklar, cezai işlem başlatılması için Marmaris Kaymakamlığı'na teslim edildi. Bazı işletmeciler denetimi görüntüleyen basın mensuplarına tepkiler gösterdi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi Tütün Denetim Ekipleri, "Muğla ve ilçelerinde çapraz denetim olarak adlandırdığımız bir uygulamamız devam etmektedir. Bir ilçede bulunan ekiplerimiz başka bir şehre giderek denetim yapmaktadır. Haftanın 4 günü yaptığımız denetimlerimiz yanı sıra vatandaşlardan gelen şiayetler değerlendirilerek inceleme başlatılmaktadır" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF
 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!