Marmaris'te şehitler anıtı projesi kazananı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Marmariste şehitler anıtı projesi kazananı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 19:30

Marmaris'te şehitler anıtı projesi kazananı belli oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris Ticaret Odası tarafından Aktaş Mevkii'ne oluşturulması planlanan 'Marmaris Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı' projesi tasarım yarışmasını, Mimar Deren Uysal kazandı. Mimar Uysal'a 10 bin liralık ödülü veren yetkilileri, proje onaylandıktan sonra başlayacağını kaydetti.

Marmaris Ticaret Odası'nca Aktaş Mevkii'nde oluşturulması planlanan 'Marmaris Cumhuriyet Şehitleri ve 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nın proje tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı, Mimar Deren Uysal'ın projesinin kazandığı açıklandı. Oda Başkanı Mehmet Baysal, bakanlığa gönderilen projenin, onaylandıktan sonra hayata geçirileceğini söyledi.

Baysal'ın ardından seçici kurul üyeleri, yarışmanın birincisini nasıl belirledikleri konusunda açıklama yaptı. Aslen Marmarisli olan Yüksek Mimar Deren Uysal da eseri hakkında salonda bulunanları bilgilendirdi. Kaymakam Yüksel, Belediye Başkanı Ali Acar ise "anlamlı ve önemli" olarak niteledikleri projeye emeği geçenlere teşekkür etti. Programın sonunda Deren Uysal'a plaketi ve kazandığı 10 bin liralık nakit ödülün simgesi verildi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!