Marmaris'te plaj temizliği

Güncelleme Tarihi:

Marmariste plaj temizliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:04

-Marmaris halk plajında üniversite öğrencileri ve belediye temizlik işçileri plaj temizliği yaptı

Haberin Devamı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde üniversite öğrencileri ile belediye temizlik işçileri plaj temizliği gerçekleştirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, "Daha Temiz Bir Çevre ve Çevre Bilinci Projesi" kapsamında Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ile halk plajındaki çöpleri topladı.

MSKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, temiz bir çevre ve çevre bilinci oluşturmak için projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Üniversite öğrencileri ile belediye temizlik işçilerinin halk plajında çöpleri topladığını belirten Bayram, "Öğrencilerimiz ülkemizin farklı bölgelerinden gelmiş bir grubu oluşturuyor. Marmaris halkını bu çalışmamızla çevre temizliği noktasında biraz daha duyarlı olmayı amaçladık" dedi.

Haberin Devamı

Farkındalık yaratmak ve halkı bilinçlendirmek için projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü ise sosyal projelerin çevre temizliğine katkı sağladığını ifade etti.

MSKÜ ile işbirliği yaptıklarına işaret eden Bayram, "Bu projeyi sadece üniversite ile sınırlı bırakmayacağız. Lise, ortaokul, ilkokul seviyelerinde de gerçekleştireceğiz. Çocuk çevre kulübü kuracağız. Daha temiz bir Marmaris için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Beş gün sürecek etkinlikte öğrenciler ve temizlik işçileri farklı noktalarda temizlik yapacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!