Marmaris'te MEB onaylı güzel sanatlar kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste MEB onaylı güzel sanatlar kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 10:39

Marmaris'te MEB onaylı güzel sanatlar kursu açıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı 'Düşünperest' adlı güzel sanatlar kursu açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı güzel sanat kursu Düşünperest, kokteylle açılışını gerçekleştirdi. Oya Şener'in kurucusu, Tanla Söylemez'in yöneticisi ve müdürü olduğu güzel sanatlar kursu açılışına; CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü, Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, işadamları, turizmci ve yerel sanatçılar katıldı.

MEB Özel Düşünperest Güzel Sanatlar Kursu'nda müzik ve tiyatro başta olmak üzere resim, fotoğraf ile seramik alanlarında da eğitim verileceği, kursları tamamlayanların da MEB onaylı sertifika almaya hak kazanacağı belirtildi. Kurumun binasıyla yapılacak faaliyetlerin anlatıldığı açılış kokteylinde alanında uzman 7 öğretmenin hizmet vereceği bildirildi.

Kurdele kesim töreni sonrası davetlilere açıklama yapan Tanla Söylemez, "Marmaris'te MEB'e bağlı tek güzel sanatlar kursu olma özelliğini taşıyan kurumumuz, müzik ve tiyatro başta olmak üzere resim, fotoğraf ve seramik alanlarında da eğitim verecektir. Müzik bölümünde şan, telli, yaylı, vurmalı ve üflemeli çalgıların eğitimleri verilecektir. Opera sanatçısı Gökçen Gültek'le beraber devlet sanatçısı müzisyenler ve akademisyenlerle profesyonel bir eğitim metodu uygulanacaktır. İlkokul ve ortaöğretim düzeyinde çocuklara hem kişisel gelişimleri için hem de MEB onaylı sertifika alabilmeleri için farklı eğitim standartları mevcut. Aynı şekilde yetişkin gruplar için de sertifika ve kişisel gelişim programları uygulanmaktadır. Tiyatro eğitiminde, temel oyunculuk, ses teknikleri, diksiyon, fonetik eğitimi, role girme, role hazırlanma, jest, mimik teknikleri ve oyunculuk metodları eğitimi verilmektedir. Aynı zamanda kamera önü oyunculuğu ve etkinli konuşma dersleri de kurumumuzda verilmektedir" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!