Marmaris'te kaçak büfe yıkımı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste kaçak büfe yıkımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 17:21

Marmaris'te kaçak büfe yıkımı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir büfe, kaçak olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Son bir ay içinde ilçedeki 6 büfenin kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi.

Marmaris Belediyesi ekipleri, İçmeler Mahallesi'ndeki bir büfeyi kaçak olduğu gerekçesiyle yıktı. Yıkım öncesinde büfenin önündeki yol bir süreliğine ulaşıma kapatıldı. Ardından büfede bulunan eşyalar, dışarı çıkartıldı. Kepçeyle yıkılan büfeden çıkan moloz ve atıklar, belediye temizlik ekipleri tarafından temizlenerek, kamyonlarla atık tesisine götürüldü. İşletme yetkilisinin bulunmadığı yıkımda, çalışanlar gözyaşı döktü.

Yazılı açıklama yapan Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü, "Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanılmadan önce İçmeler Belediyesi tarafından sahil şeridine ve seyir tepesi dediğimiz alanlara büfe ruhsatları verilmiştir. 30 Aralık 2015 itibariyle kaçak yapılaşmayla ilgili, yapıya 'yapı tatil' zaptı tutuldu ve bununla ilgili 4 Şubat 2016'da alınan Marmaris Belediyesi encümen kararıyla işletmenin yıkımına karar verildi. Alınan yıkım kararı geçen sene bu ay kendilerine hem sözlü hem de tebligat yapılarak duyuruldu. Büfede, malzemelerin tahliye işlemleri ardından, öğle saatlerinde yıkım yapılmıştır. Bir ay içinde 6 büfe ve restoran kaçak yapılaşma yapıldığı için yıkılmıştır. Ekiplerimiz, kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirlediği işletmelerin yıkımlarına devam edecektir" denildi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!