Marmaris'te ilk TC Kimlik Kartı Kaymakam Yüksel'e

Güncelleme Tarihi:

Marmariste ilk TC Kimlik Kartı Kaymakam Yüksele
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 13:45

Marmaris'te ilk TC Kimlik Kartı Kaymakam Yüksel'e

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, bugün itibariyle tüm Türkiye'de Nüfus Cüzdanı yerine verilmeye başlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nı (TCKK) Muğla'nın Marmaris ilçesinde alan ilk isim Kaymakam Celalettin Yüksel oldu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'e yeni kimlik kartını Marmaris PTT Müdürü Seher Uslu ve Marmaris İlçe Nüfus Müdürü Bilal Akdoğan birlikte takdim etti.

Yeni kimlik kartını alan Kaymakam Yüksel, "Teknolojik yeniliklerle birlikte bizler de yeni kimlik kartlarımıza kavuşmaya başladık. Yeni kimlikler, daha fonksiyonel olarak kullanılabilecek. Eski kimlik kartları "Nüfus cüzdanı" olarak tanımlanırken, yeni kartlar "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı" olarak ifade ediliyor. Dağıtılan yeni kimlikler vizesiz olarak girilen ülkelere giderken pasaport yerine de geçecek" dedi.

Randevu sistemi ile verilecek olan ve nüfus cüzdanına göre daha küçük boyutta cüzdana sığabilecek şekilde turkuaz renkte tek tip olarak tasarlanmış olan T.C. Kimlik Kartı'nı alabilmek için 16 lira ücret ödenip, bir biometrik fotoğraf ile bulunulan yerdeki nüfus müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor.

Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFTA

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!