Marmaris'te engeller kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Marmariste engeller kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 14:51

Marmaris'te engeller kalkıyor

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde engelli bireylerin yaşamlarının daha kolaylaşması amacıyla halk plajlarında 'Engelsiz Plaj' çalışması yapıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla Marmaris Belediyesi'nin önü ve İçmeler Mahallesi'ndeki halk plajlarına, içinde engellilere göre dizayn edilmiş tuvaleti, soyunma kabini ve duşu olan özel üniteler yerleştirildi. Tekerlekli sandalyelerin kum ve çakıllı zemin üzerinde rahat ilerlemesi için denize kadar ulaşan özel rampa ve kumsalda özel alan hazırlandı. 12 yıldır mavi bayrağı dalgalandıran Marmaris Halk Plajı bundan böyle engelsiz plaj özelliğini de kazanmış oldu.

Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, görme engelliler için hissedilebilir yüzeyli kaldırım yaptırdı. Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı, İsmet Kamil Öner Caddesi ve Cumhuriyet Bulvarı gibi ana arterlerde kısa bir süre önce tamamlanan üst yapı yenileme çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşların kent içerisinde yardım almadan tek başlarına ve güvenle hareket etmelerini sağlayacak hissedilebilir yüzey uygulamalı kaldırım çalışmaları yapıldı. Uygulama İsmet Kamil Öner Caddesi'nde 1000 metre, Cumhuriyet Bulvarı'nda 4 bin 122 metre ve Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı'nda 1250 metre olmak üzere toplamda 6 bin 372 metre uzunluğunda hayata geçirildi.

Mustafa SARIİPEK / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!