Marmaris'te dalış sporuna ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Marmariste dalış sporuna ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 08:55

Marmaris'te dalış sporuna ilgi arttı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, tüplü dalış sporu yapan Türk ve yabancı turistlerin sayısındaki artış, sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Geçen yılın yedi aylık döneminde yerli ve yabancı yaklaşık 17 bin kişi dalış yaparken, bu yıl 5 aylık dönemde bu sayı 70 bini buldu.

Marmaris ilçesinde hizmet veren tüplü dalış merkezlerine Türk turistlerin ilgisi, geçen senelere göre 4 kat arttı. İlçenin 80 ayrı noktasında tüplü dalış yaptıran sektör temsilcileri aynı zamanda eğitimler de veriyor. Türk ve yabancı turistlerin, 9 dalış sporu merkezinde özel donanımlı teknelerle açık denizde 25 dakika dalış yapmak için 100 ile 150 lira arasında değişen fiyatları gözden çıkarması gerekiyor. Masmavi denizlerin dibini keşfeden turistler ayrıca hatıra fotoğrafı ve video çektirerek, bu anları ölümsüzleştirme fırsatı da buluyor. Başta 45 yaş ve üzeri, daha önce hiç tüple dalış yapmamış İngiliz, Alman, Rus turistlerin ilgi gösterdiği bu spora, son 2 yılda 16- 26 yaş arası Türkler de rağbet etmeye başladı.

DENİZE TUTKULU GENÇ NESİL, DALIŞ SPORUNA İLGİYİ ARTIRDI

Dalış Sporu Merkezi sahibi emekli deniz astsubay Tuncer Mustafa Uysal, 20 yıldır dalış sporu sektöründe çalıştığını, 6 yıldır da kendi teknesiyle dalış sporu yaptırdığını belirterek, "Mart ayından bu yana geçen 5 aylık dönemde ilçedeki 9 dalış merkezi ile yerli ve yabancı yaklaşık 70 bin turiste dalış hizmeti verdik. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 17 bin kişiydi. Son 2 yılda Türk misafirlerimizin de tüplü dalış sporuna ilgisi arttı. Geçen sene 5 bin kadar Türk misafirlerimize hizmet verirken bu yıl mart-temmuz ayları arasındaki dönemde bu sayı 20 bine ulaştı. Yabancı turistlerde genelde orta yaş üstü dediğimiz kişiler dalış yaparken yerli turistlerde gençler daha ağırlıklı. Yeni neslin denize karşı çok büyük ilgisi var. Dalış yapmak isteyenler arasında ilk sırayı üniversiteliler alıyor" dedi. Uysal, dalış için kendilerine gelenlere sözlü ve pratik eğitimler verdikten sonra belirlenen 80 noktanın birinde dalış yaptırdıklarını belirten Uysal, "Bizim en önemli sıkıntımız su sporları tanıtımına yer verilmemesi. Ülkemizdeki ve yurt dışındaki fuarlarda dalış turizmi tanıtımına önem verilmiyor. Tanıtımların eksik kalması nedeniyle Türk misafirlerimize ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz" dedi. Anne ve babasıyla dalış yapan 17 yaşındaki tatilci Elif Korkut, "Deniz dibini yayınlayan belgeselleri izledikçe, dalış sporuna ilgim arttı. Bir yıldır dalış eğitimi alıyorum. Tüplü dalış bedenimi ve ruhumu rahatlatıyor. Şu an için 13 metreye kadar dalabiliyorum. Çok keyifli bir spor herkese tavsiye ederim" dedi. Türkiye'de 27 ilde toplam 186 merkezde, dalış eğitimi veriliyor.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!