Marmaris'te çocuklara meyveyi sevdirecek proje

Güncelleme Tarihi:

Marmariste çocuklara meyveyi sevdirecek proje
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2018 10:24

Marmaris'te çocuklara meyveyi sevdirecek proje

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, sağlıklı beslenme konusunda farkındalık yaratmak için anaokulu öğrencilerine yönelik 'Meyve Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum' projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında bahçelerden toplanan meyveler minik öğrencilere dağıtıldı.

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 'Meyve Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi' hazırlandı. Projeye Marmaris Kaymakamlığı da destek verdi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen çiftçilerin de desteğiyle bahçelerden topladıkları çeşitli meyveleri anaokullarında dağıtmaya başladı. Projenin ilk ayağında Ayşe Yücel Anaokulu'nda bir araya gelen ilçe protokolü, çocuklarla beraber meyve yemenin yararlarının anlatıldığı slayt gösterisini izledi. Ardından meyvenin yararlarının anlatıldığı çizgi film izlendi. Sonrasında, ilçe protokolünün dalından topladığı meyveler minik öğrencilerle birlikte yenildi.

Marmaris İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nejmettin Kaya, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi için hayata geçirilen önemli bir proje bu. Çocuklarımıza meyve yemenin faydalarını anlattık. Onlara dallarından toplanan organik meyveler ikram edildi. Amacımız önümüzdeki aylar içinde tüm anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarda meyve yeme kültürünü yaygınlaştırma hedefimiz olacaktır" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!