Marmaris'te can dostlar için "Bir kap yemek, bir kap su" projesi

Güncelleme Tarihi:

Marmariste can dostlar için Bir kap yemek, bir kap su projesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 09:22

Marmaris'te can dostlar için "Bir kap yemek, bir kap su" projesi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Rotaract Kulübü üyeleri sokak hayvanları için "Bir kap yemek, bir kap su" adı altında proje başlattı. Projeye destek veren gönüllü esnafların iş yerlerinin önüne tahta üzerine konulmuş mama ile su kapları bırakıldı.

Marmaris Rotaract Kulübü, Kurban Bayramı öncesi "Bir kap yemek, bir kap su" adı altında sokak hayvanlarının ihtiyaçları için proje hayata geçirdi. Bir tahta üzerine konulmuş kuru mama ve su kapları Rotaract üyelerinin evlerinin önüne ve gönüllü esnafların dükkanlarının önüne konuldu. Her gün bir Rotaract üyesi dükkanların önünde tahta üzerine konulmuş 50 kabı dolaşarak mama ve su eksikliklerini gidermeye başladı. Sokak hayvanları için farkındalık yaratmak isteyen herkes, evinin önüne bir kap yemek ve bir kap su bırakmayı davet edildi.

Marmaris 2016-2017 Rotaract Kulübü Sekreteri Nazlı Bilmen, " Sokak hayvanlarının yaşaması ve sahiplenilmesi için "Bir kap yemek, bir kap su" adı altında projeyi başlattık. Bir tahta üzerine su ve yemek kapları koyduk. Kulübümüz üyeleri evlerinin, gönüllü esnaflarımız da dükkanlarının önüne bu kapları koydu. İlçe merkezinde 50 noktada bu kaplarımız mevcut. Projemizi duyan vatandaşlar talepte bulundu. Önümüzdeki ay içinde 20 noktaya daha bu kaplardan koyacağız. Her gün Rotaract üyemiz ve gönüllü esnaflarımız kapları kontrol ederek kuru mama ve su takviyesi yapmaktadır. Ayrıca topladığımız çeşitli kuru mamaları Marmaris Hayvan Barınağı'na teslim ediyoruz" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!