Marmaris'te 10'uncu 'Kral Günü'

Güncelleme Tarihi:

Marmariste 10uncu Kral Günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 09:54

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, Hollanda'nın en önemli bayramı olan 'Kral Günü' kutlandı. Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Daan Huisinga, "Türkiye Hollanda arasında uzun yıllara dayanan sıkı dostluklar vardır. İki ülke terörizmi ve mülteci göçleri konusunda çalışmalar sıklaşmıştır" dedi.

Haberin Devamı


Hollanda'nın önemli milli bayramı olan 'Kral Günü' kutlama resepsiyonu bugün saat 19.30'da Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun'un ev sahipliğinde Sun Prime Butik Otel'de düzenlendi. Kral Günü'ne Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Daan Huisinga, Büyükelçilik görevlisi Diane De Jooede, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanvekili CHP'li İsmet Kamil Öner, Dursun Kaplan ve Halil Gökovalı, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kaya, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, turizmciler, işadamları ve ilçede yerleşik yaşayan Hollandalılar aileleriyle katıldı.

 

Haberin Devamı

Marmariste 10uncu Kral Günü


Türkiye ve Hollanda Milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun, Kral Günü'nün Marmaris'te 10'uncu kez kutlandığını belirterek, "Şehrimizde yerleşik olarak yaşayan 6 bine yakın Hollandalı bulunmaktadır. Bu rakam her yıl artmaktadır. İki ülke arasında köklü sosyal ve ekonomik ilişkiler uzun yıllar bozulmadan devam etmiştir. Bundan sonra da dostluklarımız sağlam temellerle devam edecektir. Yeni başlayan turizm sezonunda ilçemize ciddi sayıda Hollandalı gelmeyi planlamaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Hollandalılara gösterilen huzur ve güveni sağlayan tüm kamu, kurum, kuruluş, daire müdürlerine teşekkür ederim" dedi.

Marmariste 10uncu Kral Günü


'TERÖRİZMLE MÜCADELE İÇİN TÜRKİYE İLE EL ELEYİZ'
Marmaris İlçesi'ne ikinci kez geldiğini ve emekli olduğunda burada yaşamak istediğini dile getiren Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Daan Huisinga, "Bizleri sıcak ve dostane karşılayan herkese öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Türk ve Hollandalı vatandaşlar arasındaki ilişkiler son yıllarda sosyal ve ekonomik olarak büyük atılımlar yapıldı. İki ülke arasındaki dostluklar uzun yıllara dayanmakta ve her geçen yıl daha da sıkı hale gelmektedir. İki ülke arasında terörizmle mücadele ve göçmen konularında ciddi çalışmalar devam etmektedir. Son dönemde Bürüksel, İstanbul, Ankara ve Bursa'da meydana gelen terörist saldırı, iki ülke arasında terörizmle mücadele konusunda daha sıkı çalışmalara yönlendirmiştir. Terörizm ve göçmen geçişleri konusunda Türkiye ile birlikte koordineli mücadeleler yapılmaya başlanıldı. Bu kutlamaların dostluk adına hatırlanmasını istiyorum" dedi.
Konuşmalar sonrası Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Daan Huisinga ve Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun resepsiyona katılanlara seslenerek 'Dostluk' adına birlikte kadeh kaldırdı. Müsteşar Huisinga, yeminli tercüman eşliğinde masaları dolaşarak sohbet etti. Keman ve piyano eşliğinde klasik müziklerin çalındığı kutlama da davetlilerle, Hollanda'nın meşhur peyniri ve soğuk mezeleri ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!