Marmarisli öğrenciler İtalya'da kupaları topladı

Güncelleme Tarihi:

Marmarisli öğrenciler İtalyada kupaları topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 16:03

Marmarisli öğrenciler İtalya'da kupaları topladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Özel Çağdaş Bilim Koleji, İtalya'nın Sanremo şehrinde düzenlenen Küresel Eğitim Festivali kapsamındaki yarışmalarda 7 kategorinin 6'sında birinci oldu.

İtalya'nın Sanremo şehrinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Küresel Eğitim Festivali'ne (GEF), Türkiye'den katılan üç okuldan biri Marmaris İlçesi'nde bulunan Özel Çağdaş Bilim Koleji oldu. 17 ülkenin önde gelen okullarının katıldığı festivalde, dans, resim, tiyatro, kısa film, İngilizce makale, bilim projesi ve okul standı olmak üzere 7 kategoride yarışma düzenlendi. Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, Malta, Romanya, Arnavutluk, Şeyseller, Peru, Sırbistan, Kazakistan, Afganistan, Japonya, Çin, Endonezya, Finlandiya'dan başarılı okullarının öğrencileri arasından 6 kategoride Çağdaş Bilim Koleji öğrencileri birinci olurken, 'Awaking' adlı kısa film gösterimiyle üçüncülük elde edildi.

KUPALARI KAZANDIRAN PROJELER

Resim kategorisinde A Dance With My Heroes isimli resim, tiyatro kategorisinde Maleficient isimli oyun ile hem kendi kategorisinde birincilik hem de tiyatro kategorisinde jüri özel ödülü olan Gümüş Yunus ödülü, dans kategorisinde Zeybek Dansı, bilim projesi kategorisinde Sokak Hayvanları Besleme Otomatı, İngilizce makale kategorisinde The Child That Caught The Thief isimli makale ve okul standı kategorisinde de birinci oldu. Kısa film kategorisinde Awaking isimli adlı film ile üçncü seçildi. Kupaların yanı sıra GEF'in sembolü olan ve bütün kategorilerde en çok puan toplayan tek okula verilen Pink Dolphin ödülünü alan Marmarisli öğrenciler, İtalya'dan kupaları toplayarak Marmaris'e döndü.

Yarışma hakkında yazılı açıklama yapan Marmaris Çağdaş Bilim Koleji yetkilileri, "Öğretmen ve öğrencilerimiz bir yıldır bu yarışmaya hazırlanıyordu. İtalya'da, Türkiye ve Marmaris adını gururla yazdırdık. Avrupa'da adı sıkça söz edilen okullar arasından 6 kategoride dünya birincisi ve bir kategoride üçüncü olmak büyük gurur. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Şimdiden önümüzdeki yıl yapılacak olan yarışmalara katılmak için çalışmalarımıza başladık" dedi.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS, (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!