Marmaris’te Bisiklet Yolu Projesi Hayata Geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Marmaris’te Bisiklet Yolu Projesi Hayata Geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 17:16

BAŞKAN ACAR BİSİKLET YOLU PROJESİNİ AÇIKLADI

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, düzenlediği basın toplantısında artan trafik yükünü azaltmak ve bisiklet kullanıcılarının güvenli seyri için hazırlanan Bisiklet Yolu Projesi’ni tanıttı.
Çevre temizliği, gürültü kirliliğiyle mücadele ve turizm gibi bir çok alanda getirisi yüksek ve örnek olacak projenin Anatolia Meydanı’ndan başlayıp Mares Otel’e kadar olan bölgede 3 buçuk kilometre uzunluğunda olacağını belirten Başkan Ali acar, projenin 6 milyon 319 bin 935 liraya mal olacağını söyledi. 105 takvim gününde tamamlanması planlanan projenin Marmaris’in değerine değer katacağını altını çizen Başkan Acar, "Geçmişten bu yana hazırlığını yapmış olduğumuz Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı dediğimiz Marmaris’in girişinden yani Atatürk Anıtı’nın olduğu bölgeden Turban Tatil Köyü hatta Mares Otel’e kadar bölgede zaten bozulmuş olan yollarımızı iyileştirme çalışmasını programa almıştık. Söz konusu bu düzenleme içerisinde geliş gidiş hattı üzerinde bisiklet yolu projesini hayata geçirme projesi. Bir bütünlük içerisinde bunun projesi yapıldı. İhalenin sonucu itibariyle kesinleşmesinin ardından yasal süreç beklendi ve tüm işlemler bittikten sonra ihaleyi alan firmaya dünkü tarih itibariyle yer teslimi yapıldı. Yani artık bugünden itibaren hızlı bir şekilde ihaleyi alan firmamız çalışmasına başlamış olacak. 105 günlük takvim sonunda bu caddede daha önceki uygulamalarımızda olduğu gibi halkımızın ve misafirlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. İddialı bir proje ve kentimizin değerine değer katacak bir proje" dedi.
Projeyi tanıtması için söz alan İmar Müdür Vekili Özgür Han, projeyle birlikte taşıt yolunun da hasır beton uygulamasıyla sağlamlaştırılacağını 150 cm genişliğinde çift yönlü bisiklet yolunun zaman zaman tek yöne düşürüleceğini bisiklet yolu için emniyet şeridi de oluşturulacağını söyledi.
Araç yolunun 5 buçuk orta refüjün 120 cm olarak planlandığı yolda görme engelliler için de kaldırım düzenlemesi yapılacak. Kaldırımda hissedilebilir yüzey uygulaması ile görme engellilerin hayatı kolaylaştırılacak.
6 milyon 319 bin 935, liraya mal olacak proje kapsamında bisiklet park yeri ve park istasyonları da bisiklet kullanıcılarına hizmet verecek. Kent kart uygulamasıyla vatandaşlar gibi turistler de bisiklet park istasyonlarından bisiklet kiralayabilecek.
2016 yılında hayata geçirilecek başka bir proje hakkında da bilgi veren Başkan Acar, " Daha önce yapmış olduğumuz bölgeye değer katan, oradaki alışveriş mekanlarına bir canlılık katan Yeniyol Caddesi ’ndeki uygulamamızın devamı olarak Tepe Mahallesi 33. sokak başlangıcı yani Elita olarak bildiğimiz bölgeden Çeşme Meydanı Eski Cami çevresi, Barlar Sokağı ve Kale Evleri girişi, Hafsa Sultan Kervansarayı önünden Anatolia Meydanı’na kadar iyileştirme yolumuzu hayata geçireceğiz. İhalesi yapıldı birkaç gün sonra yasal sürenin bitimiyle çalışma da başlayacak. Bu aradan Fen İşleri ekiplerimiz köy statüsünü kaybetmiş mahallelerimizde ve belediyeden mahalleye dönmüş yerleşim birimlerimizde ihtiyaca göre çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!