Marmaris Noel Pazarına Ziyaretçi Akını

Güncelleme Tarihi:

Marmaris Noel Pazarına Ziyaretçi Akını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2015 13:27

marmaris noel fuarı sürüyor

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği ve Marmaris Belediyesi tarafından yapılan 1. Marmaris Noel Pazarı Marmaris’de yaşayan yerli ve yabancıların akınına uğradı.
Muğla’da yaşayan yabancıların ilgi gösterdiği pazarda, sivil toplum kuruluşlarının stantları, özel hastaneler sağlık ve akut hizmetleri, sağlık bakanlığı ve göç idaresinin stantlarında da yabancıların sağlık ve hukuki sorunları hakkında birebir bilgi verildi ve broşürler dağıtıldı. Noel pazarında el emeği sanatsal ürünlerin yanında yabancıların yöresel yemekleri ve içecekleri ilgi gördü. 350 adet hediyelik eşya standı ile bu güne kadar yapılan Noel pazarlarının en büyüğü gerçekleşti. Noel pazarını Noel anne ve Noel baba ziyarette bulundu. Standları gezerek çocuklara çeşitli sürpriz hediyeleri oldu.
Noel pazarının organizasyonluğunu yapan Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfioğlu: "Marmaris’te ilk defa yapılmasına rağmen gösterilen ilgi ve yorumlar bizi gelecek yıllar daha büyük ve bir kaç gün sürebilecek ve karnaval havasında yapılması fikrini olgunlaştırdı. Pazarımızı ziyarete gelen yerli ve yabancılar bizden bunun süresinin ve daha büyük olarak geliştirilmesini istedi.Bu ihtiyacın giderilmesini istediler.Marmaris Noel pazarında bizleri yalnız bırakmayan başta Marmaris Kaymakamı, Belediye Başkanı ve siyasi parti, sivil toplum kuruluşları başkanları ,hayvan severler grupları ,okul aile birliklerinin ve genç grupların katılımı ile pazarımız daha çok şenlik havasında geçmesi sağladılar tüm katkı sunanları özellikle Marmaris sever Gülhan Tuna’ya emekleri için ayrı teşekkür etmek istiyorum" dedi.
Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da, CHP ilçe yöneticileri ile birlikte gezdiği Noel pazarından sonra yaptığı basın açıklamasında: "İlçemizde yerleşik yaşayan yabancıların ülkelerinde geleneksel olarak yapılan ve karnaval havasında geçen Noel alışverişlerini yaptığı chrismas marketlerini bizde ilçemizde yapılması için derneğimiz ile birlikte organize ettik.İlki olmasına rağmen ilginin yüksek olduğunu görünce gelecek yıllar bunu daha büyük yapacağımızı bize gösterdi." Dedi
Marmarisliler güzel bir havada farklı bir etkinlik ile karşılaştıklarını ve çok farklı ve güzel bir Pazar ikinci elden sanat ürünlerine hediyelik eşyadan yiyecek ve çiçek stantlarının yanında çoğunlukla organik ve doğal ürünlerin fazlaca müşteri bulması pazara olan ilginin çok olmasına neden oldu. Katılımcılarda bu ilgiden oldukça memnun olarak ayrıldılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!