Marmaris’in 3 güzeli: Turunç–Amos-Kumlubük

Haberin Devamı

Marmaris’i geride bırakıp İçmeler üzerinden Turunç tabelasını takip ederek 19 kilometrelik nefis bir orman yolunun içine dalıyorum. İşte Güney Ege maceram boyunca hiç bitmemesini dilediğim yollardan biri daha. Güneş tepede. Hava sıcak, nem yüksek ama birazdan göreceğim manzara her şeye değiyor. Sana dün bir tepeden baktım ey Turunç... Meğer sen ne güzel şeymişsin!

TURUNÇ
Turunç, Marmaris Bozburun yarımadasının doğusunda, etrafı çamlarla süslü yüksek tepelerle çevrili bir köy. Güneşin her zaman parladığı ama rüzgarın da sık sık serinlettiği... Yılın yaklaşık 7 ayı denize girilebiliyor. Mavi yolculuğa çıkan teknelerin vazgeçilmez uğraklarından biri. Turunç’ta güneşin ve yüzmenin dışında seçenekler de var. Doğa yürüyüşü yapmak, jeep-safari turlarına katılmak, dalmak... Köyde dalış için gerekli tüm malzemeyi bulmak mümkün ve dalış dersi veren insanlar da mevcut.

Haberin Devamı

Marmaris’in 3 güzeli: Turunç–Amos-Kumlubük

Turunç’ta nerede kalmalı?
Es Apart Otel: Otel gerçekten Turunç’a tepeden bakıyor ve efil efil esiyor. Çok keyifli bir terasta kahvaltılar edilip gece keyfi yapılıyor. Turunç’da öyle çok şık, devasa oteller aramayın. Es otel kalabileceğiniz düzgün seçeneklerden biri. Eylül ayında 2 kişilik apart daire fiyatı 105 TL’den başlıyor.
http://www.turuncinfo.com/ (0252) 476 78 97

Turunç’ta nerede yemeli?
Bondjuk Restaurant: Herkesin dilinde bir Umut Usta. Tipik bir aile işletmesi. İsmi tabii ki nazar boncuğundan geliyor. Pizzası, salatası ve deniz ürünü güveci çok tutuluyor. Sezonda çok fazla turist var, ama Eylül ayında daha sakin olacaktır diye tahmin ediyorum.
(0252) 476 78 97

AMOS ANTİK KENTİ
Marmaris merkezinden 24 kilometre uzaklıkta Kumlubük’te yüzmeden önce uğrayabileceğiniz yol kenarında bir antik kent. Turunç’u geçtikten 2 kilometre kadar sonra sol tarafta Amos Antik Kent tabelasını görünce tek arabalık park yerine arabanızı bırakarak Amos Antik Kenti’ni dolaşabilirsiniz. Giriş ücretsiz... Tiyatrosu bölgedeki üç antik tiyatrodan biri ve Amos’tan göreceğiniz manzara burayı ziyaret etmenize değecek.

Haberin Devamı

Marmaris’in 3 güzeli: Turunç–Amos-Kumlubük

KUMLUBÜK
Denizi güzel, kendi güzel, sade, sakin, kimsenin kimseyi rahatsız etmediği nefis bir koy. Denize sıfır oteller ve 3-4 balıkçı var. Geleni aç göndermiyor. Tüm gün denize girebilir, saatlerce kitap okuyabilirsiniz. Bangırtılı müzik yok. Gösterişli arabalar ve ikoncan ablalar hiç yok. Plaj kum, deniz temiz. Su, 3 - 4 metre sonra derinleşiyor. Kendi malzemelerinizi getirirseniz dalış yapabilirsiniz. Suyun girişinde 1 metrelik kaya olan bir bölüm var. Üzerine çıkıp koyu seyretmek çok eğlenceli olabiliyor.

Marmaris’in 3 güzeli: Turunç–Amos-Kumlubük

Kumlubük’te nerede yemeli?
Hollandalı Ahmet: Aslında bu sorunun yeri Kumlubük’te nerede demirlemeli, nerede denize girmeli ve nerede yemeli olmalıymış. Hollandalı Ahmet’in Yeri ya da diğer ismi ile Kumlubük Yat Kulübü, tüm bunların cevabı çünkü. Hem küçük marinası ile teknelere barınma ve bağlama hizmeti veriyor; hem koyun en ucundaki plajı ile tüm gününüzü geçirmenize olanak sunuyor. Yıllarca Avrupa’da yaşayan, Galatasaray Lisesi mezunu Ahmet Özkal ve eşi Şirin Hanım nefis bahçesi, barı, restoranı, plajı ile nefis bir sığınak yaratmışlar. 32 senelik müdavimleri var. Esaslı Akdeniz mutfağı yapıyorlar. İşin ilginç yanı son 16 yıldır da Çinli bir şefleri var ve şaşırtacak derecede iyi Çin yemekleri çıkarıyorlar. Çok ucuz bir yer değil, ama çok pahalı da değil. Yediğiniz her lokma ve servis; ödediğinizin karşılığını veriyor. www.kumlubukuyatchclub.com (0252) 476 72 42

Haberin Devamı

Marmaris’in 3 güzeli: Turunç–Amos-Kumlubük

Kumlubük’te nerede kalmalı?
Villa Florya: Denizin tam dibinde. Bina, teraslar şeklinde denize doğru iniyor. Bahçe geniş, irili ufaklı bir sürü kuytusu var. Her köşesinde güneşlenmek mümkün. Odalar geçtiğimiz yıllarda tümüyle elden geçti. Şık, ağırbaşlı ama insanı saran bir içtenliği var. Kayaların üzerindeki odalarda kimseye görünmeden günler geçebilir.
Plajın hemen üstünde rüya gibi bir restoran var. İşletme kardeş otel Dionysos’a ait. Civarın en esaslı restoranlarından biri. 5 Eylül – 1 Ekim arası, 2 kişi oda + kahvaltı 200 TL.
www.villaflorya.com (0532) 507 98 80

Yazarın Tüm Yazıları