Marmaris Denizli’ye Artık Daha Yakın

Güncelleme Tarihi:

Marmaris Denizli’ye Artık Daha Yakın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 13:09

BAŞKAN ALİ ACAR DENİZLİ GECESİNE KATILDI

Marmaris Belediyesi ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) işbirliğiyle Denizli’de "Marmaris Gecesi" düzenlendi.
Denizli protokolü, iş dünyası ve basını Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen geceye büyük ilgi gösterdi. "Marmaris Denizli’ye artık daha yakın" sloganıyla yola çıkılan proje kapsamında Denizlililere Marmaris tanıtıldı.
Marmaris ve Denizli’nin Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle turizm sektörüne katkı sağlayacak projeler geliştirdiği organizasyonda alınan kararlar doğrultusunda, Marmaris ve Denizli arasında önümüzdeki 1 yıl içinde turizme yönelik çeşitli tanıtım çalışmaları ve organizasyonlar gerçekleştirilecek.
Marmaris Belediyesi ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Denizli ile Marmaris arasında köprü kurulması amacıyla düzenlenen yemeğe Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, STK temsilcileri, Oda Başkanları, Kamu kurum ve kuruluş üyeleri, otel sahipleri ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Ali Acar’ın konuklarla yakından ilgilendiği gecede, sıcak ve samimi bir ortam oluştu.
Kokteyl ile başlayan program Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt’in Marmaris’i tanıtan sunumu ile başladı. Kirt, sunumunda "Biz sizlere bildiğiniz değil, bilmediğiniz Marmaris’i tanıtmaya geldik" vurgusunu ön plana çıkardı. Gecede ayrıca, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği üyesi önemli tesislerin hazırladıkları tanıtım masaları da Denizlilerin ilgisini çekti.
"DENİZLİ’NİN DENİZİ OLMAK İSTİYORUZ"
Sunumun ardından konuşmalara geçildi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu. Denizli’ye gönül bağı kurmaya geldiklerini belirtti. Bülbüloğlu " Marmaris’in Çin’de ve Almanya’da kardeş şehirleri var. Türkiye’de de kardeş şehrimizin Denizli olmasını istedik. Çünkü biz Denizli’yi seviyoruz. Marmaris 12 ay yaşanabilecek ender şehirlerden birisi. Denizli’nin denizi olmak istiyoruz. Marmaris yaşanması gereken bir yer" ifadelerini kullandı.
"MARMARİS SİZLERİN, DENİZLİ DE BİZLERİN"
Ev sahibi Başkan Acar’da gecede bir konuşma yaptı. Başkan Acar "Özellikle bu akşam sadece sektör temsilcilerinin değil, kamu yöneticilerinin de bizleri onurlandırması, bu etkinlikte bulunmaları bizleri çok gururlandırdı. Marmaris sizlerin, Denizli de bizlerin. Çünkü ben de Denizli’nin damadıyım. Eşim Denizlili. Yabancı hissetmiyorum kendimizi. Bu kardeşlik, birlik ve beraberliğin devamı ve daha sıcak ilişkilerle sürmesini diliyorum" açıklamalarında bulundu.
MARMARİS DENİZLİ’YE DAHA YAKIN OLMUŞTUR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin de bir turizm kenti olduğunu belirterek, Denizli’nin Marmaris ile birleşmesinin iki kent adına da çok olumlu katkıları olacağını belirtti. Denizli’nin tek eksiğinin deniz olduğunu belirten Başkan Zolan "Denizli’nin avantajı sahil kenarı kentlere kısa zamanda ulaşılabilir mesafede olmasıdır. Ama en kısa zamanda Marmaris’e ulaşılır" dedi. Denizli’nin yeni dönemde kayak merkezinin olacağını belirten Başkan Zolan, "Denizli’ye kayak turizmini kazandıracağız. Tavas’ta kurulacak olan kayak merkezi, Marmaris’e daha da yakın. İnşallah Marmaris’te ki tur şirketlerimiz de, otellerimiz de kayak merkezimizden yararlanacaklardır. İnşallah bu işbirliği güzel sonuçlar doğurur" diye konuştu.
"MARMARİS DENİZLİ’YE KUCAK AÇMIŞTIR"
"Denizli’nin insanı çalışan, üreten ve zamanı çok iyi kullanan insanlardır" diyen Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris’in Denizli insanı için güzel bir fırsat olduğunu belirtti. Muğla Valisi Amir Çiçek, tüm Denizli halkını Muğla ve Marmaris’e davet ederek, Muğla ve Marmaris’in Denizli’ye kucak açtığını söyledi. Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Program Denizlili Türk Halk Müziği sanatçısı Ümit Eren’in seslendirdiği türkülerle devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!