Marmaris Belediye Başkanı Acar'dan yılsonu değerlendirmesi

Güncelleme Tarihi:

Marmaris Belediye Başkanı Acardan yılsonu değerlendirmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 20:13

Marmaris Belediye Başkanı Acar'dan yılsonu değerlendirmesi

Haberin Devamı









MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, 2016 yılındaki çalışmaları hakkında basın açıklaması düzenledi. Acar, " 14 yıllık görevim süresince her türlü baskı, tehdit, yıldırma ve engellemelere rağmen halkımıza verdiğimiz hizmet sözünü devam ettiriyoruz" dedi.



Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yılsonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının görüş ve önerilerini dinleyerek özel kalemine not aldıran Başkan Acar, yaptıkları hizmetler hakkında açıklama yaptı. Bu yıl yaşanan kötü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Acar, "Şehrimizin daha modern hale gelmesi için siz basın mensuplarının görüşleri bizim için çok önemli. Sizler kutsal bir elçilik görevi yapıyorsunuz. Turizm sezonu sonunda başlattığımız alt yapı çalışmalarımızın daha iyi hale getirilmesi için basının da görüşlerinin yer verilmesini yerinde buluyorum. Önümüzde ki yıl turizmin daha iyi olabilmesi için yurt dışında fuarlara katılarak çeşitli tur operatör yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Şehrimizin alt yapısı, turizm ve çeşitli çalışmalarını devam ettirmeye çalışırken birçok engellemeler ile karşılaşıyoruz. İktidarın temsilcileri dahil birçok kesim şehrin kalkındırılması için el vermek yerine konuşmaktan, eleştirmekten başka bir şey yapmıyor. Bizler, konuşmuyoruz halkımıza verdiğimiz alt yapı sözlerini yerine getirmek için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İktidar temsilcileri, yetkililer eleştiri yapacaklarına yeni yılda gelsinler basınında olduğu bir salonda şehrimizin daha iyi yere getirmek için neler yapılabileceğini ortaya döksünler. Şehrin turizm, tanıtım, imar, alt yapı sorunlarının çözümü için eteklerindeki taşları döksünler. Halkımızın moralini yüksek tutmak için 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda kurduğumuz panayır alanının bile elektriğinin nereden alındığını sorgulatıp, burayı kapattırmaya çalışan zihniyetler mevcut. Bu zihniyetlerden kurtulmak için el birliği verilmek zorundayız. Marmaris adının önüne unvan tartışması açacaklarına turizmden ekmek kazanan memleketimize ne katkı konulması onun görüş alışverişinde bulunmalılardır. Marmaris için yasalara göre yapılabilecek ne var ise ben hazırım" dedi.



"PROJELER TURİZM SEZONUNA BİTECEK"



Projelerin 2017 turizm sezonuna yetişeceğini vurgulayan Başkan Acar, "Turban Caddesi'nden kent merkezinin ana güzergahı olan Atatürk Caddesi'ne kadar 10 kilometrelik yolun düzenleme çalışmasının bir bölümü bitmişti. Kalan 4 kilometrelik alanda bitecektir. Bisiklet yolu ile birlikte yenilenen ana yolumuzu 6 milyon liraya mal olacaktır. Turistlerin yoğun bulunduğu Kapalı Çarşı'nın Postane Sokağı, Eski Camii kısımlarının çatısı açılarak modern hale getirilecektir. Çocuklarımız ve gençlerimiz için kültür, spor, oyun aktivitelerinin ve dinlenme alanlarının bulunduğu 'Gençlik Merkezi' hizmet binası bitecektir. Büyükşehir statüsüyle mahalle olan turistik köylerimizin yol, su ve çeşitli alt yapı hizmetleri devam etmektedir. Birimlerimizde görevli arkadaşlarımız sabah mesaisinden başlayarak akşam saat 22.00'ye kadar projelerin bitmesi için çalışmaktadır. 2017 Mayıs ayından itibaren alt yapısı bitmiş, çevresi güzelleştirilmiş bir Marmaris misafirlerimizi bekliyor" şeklinde konuştu.



Toplantı sonunda Başkan Acar, katılan basın mensuplarına gömlek hediye ederek yeni yıllarını kutladı.

Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!