Marmaris Auto Sport Fest'te ilk gün sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Marmaris Auto Sport Festte ilk gün sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 20:34

Marmaris Auto Sport Fest'te ilk gün sona erdi

Haberin Devamı

 MUSTAFA AKIN MARMARİS(MUĞLA),(DHA)

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Marmaris'te düzenlenen Auto Sport Fest organizasyonunda ilk gün sona erdi. Marmaris Rallisi'nde Yağız Avcı ile Bahadır Gücenmez, Marmaris Off-Road'da Cemal Akgündüz - Cemil Akgündüz ikilisi birinci tamamlarken Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı'nda sonuçlar yarın belli olacak.

Marmaris Auto Sport Fest'te ilk gün İçmeler Pazar Yeri'ne kurulan servis alanındaki start ile başladı.

Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde Marmaris Rallisi için 5, Marmaris Off-Road ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı için 4'er etap geçen ekipler, saat 18.00'den itibaren finiş alanına gelerek günü noktaladılar. Bu sene bir ilk olan ve 3 ayrı yarışı bünyesinde barındıran organizasyonun ilk gününde 5 etap sonunda genel klasmanda Marmaris Rallisi'ni Yağız Avcı ile Bahadır Gücenmez birinci olarak bitirdi.

Marmaris Raliisi'nin 1'inci etabını olan Renç Koçibey'de koşan son iki yılın Türkiye Şampiyonu ve geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi, aracın lastiğinin pastlaması sonucu 3.5 dakika geri kaldı ve genel klasmanda günü dördüncü bitirdi. Günün 5'inci ve son etabı olan Marmaris Seyirci Özel Etabı'nda ise genel klasmanda günün 3'üncüsü olan Orhan Avcıoğlu ile Burçin Korkmaz ikilisi yaşadıkları kazadan dolayı yarış dışı kaldılar. Avcıoğlu ile Korkmaz kazadan yara almadan kurtuldular.

Günü bir diğer organizasyonu olan Marmaris Off-Road'da günü genel klasmanda Cemal Akgündüz - Cemil Akgündüz ikilisi birinci olarak tamamladı. Öte yandan Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı yarın noktalanacak ve genel birinci belli olacak.

Genel klasmanda gün sonu şöyle oluştu

Marmaris Rallisi

1- Yağız Avcı - Bahadır Gücenmez

2- Hakkı Ağaoğlu - Hakan Uçucu

3- Uğur Soylu - Emin Şahin

Marmaris Off-Road

1- Cemal Akgündüz - Cemil Akgündüz

2- Ekrem Aydın - Muharrem Ekebil

3- İrfan Özdemir - Engin Başkurt

SON GÜN YARIN

Organizasyonun ikinci ve son günü yarın saat 08.30'da başlayacak. Kıyasıya rekabet gösteren ekipler, Marmaris Rallisi'nde 6, Marmaris Off-Road'da 4, Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı'nda ise 4 özel etap geçerek saat 15.00'den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki finiş alanına gelecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!