Marketler bu yıl 2 milyon ramazan paketi hazırladı

ZİNCİR marketler, bu ramazan 2 milyon adet erzak kolisi hazırladı.

Hazırlanan bu kolilerin fiyatı, 10 YTL’den başlayıp, 70 YTL’ye kadar çıkıyor. Marketler, şeker, yağ, pirinç, un, mercimek, fasulye gibi temel gıda maddelerinden oluşan ramazan kolilerinden bu yıl 30 milyon YTL’lik ek gelir elde etmeyi amaçlıyor. Sadece Migros’un satış hedefi, 600 bin koliyi buluyor.

RAMAZAN ayının yaklaşmasıyla birlikte, zincir marketler arasında yaşanan rekabet erzak kolilerine kaydı. Gıda yardımında bulunmak isteyenler için zincir marketlerinin hazırladığı koli sayısı, daha şimdiden 2 milyon adedi buldu. Aralarında Migros, Carrefour, Metro, Kim, Bim, Dia, Real’in de bulunduğu zincir marketlerin hazırladığı bu kolilerin fiyatı, 10 YTL’den başlayıp, 70 YTL’ye kadar çıkıyor. Marketler, şeker, yağ, pirinç, un, mercimek, fasulye gibi temel gıda maddelerinden oluşan Ramazan kolilerinden bu yıl 30 milyon YTL’lik ek gelir elde etmeyi amaçlıyor. Sadece Migros’un satış hedefi, 600 bin koliyi buluyor. Ramazan ayı süresince temel gıda maddelerinde ortalama yüzde 60’lık satış artışı yaşayan zincir marketler, bu artışı oluşturdukları Ramazan kolileriyle daha da artırmayı planlıyor. Son 10 yıldır her Ramazan ayında farklı bütçeler için farklı seçeneklerde erzak kolileri hazırlayan zincir marketler, toplu koli alımlarında özel kampanyalar da uyguluyor. Bazı marketler, yüklü alımlarda fiyat indirimine giderken, bazıları da verilen siparişleri, dağıtım şirketleri aracılığıyla adrese ücretsiz teslim ediyor. Ekonomik koliler, makarna, mercimek, pirinç, şeker, un, sıvı yağ, tuz, çorba gibi temel gıda maddeleri ağırlıkta olurken, lüks kolire kuru fasulye, zeytin, bal, kadayıf, salça, hurma gibi ürünler de ekleniyor. Zincir marketler, gıda yardımında bulunmak amacıyla alınan Ramazan kolilerinde yer alan ürünlerin, tek tek alımlara oranla fiyat açısından daha avantajlı olduğunu söyleyerek, "Fiyat avantajı, marketlerin kendi markalarını taşıyan kolilerde yüzde 30’lara kadar ulaşıyor" dediler.

HER BÜTÇEYE UYGUN: Migros, Tansaş ve Şok, 2 farklı Ramazan kolisi seçeneği sunarken, Real’in 3, Metro’nun 4, Carrefour’un 6, Özdilek’in 4, Kiler’in 3, Bim, Dia ve Maxi’nin ise 1’er adet paket seçeneği bulunuyor. Migros, Tansaş ve Şok’un kolilerinin fiyatı, 14.9 YTL ile 39.9 YTL arasında değişirken, bu Carrefour’da 9.99 YTL’den başlayıp, 69.99 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Real’de fiyat aralığı 11.99 YTL ile 49.99 YTL, Metro’da 23.60 YTL ile 43.00 YTL, Kiler’de 14.90 ile 31.90 YTL’ye ulaşıyor. Dia 11.99 YTL Bim 34.50 YTL, Maxi 18.90 YTL’ye tek çeşit erzak kolisi ile Ramazan’a giriyor.

DİĞER KAMPANYALAR: Market zincirleri hazırladıkları gıda kolilerinin dışında Ramazan bereketinden yararlanmak için de farklı kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalar arasında her gün farklı ürünlere indirim uygularken, bazı marketler de indirim kuponları, hediye çekleri, market kartlarına ekstra puan yükleme, taksit uygulama gibi bir çok promosyonu da devreye sokuyor. Migros ve Carrefour’da standart ramazan paketleri dışında tüketiciler istedikleri ürünlerden oluşan paket siparişi verebiliyor. Migros 20’nin üzerinde yapılan gıda koli satışlarında 10 YTL’lik hediye çeki verirken Real ise talep edilen miktara göre nakliye giderlerini üstleniyor ve ek indirim sağlıyor. Tansaş ise Ramazan ayında her gün 2 üründe çok uygun fiyatlarla müşterilerinin karşısına çıkmayı planlıyor.

Hangi kolide ne, ne kadar

KİLER: Ekonomik, Süper ve Extra olmak üzere üç farklı erzak kolisi hazırladı. Bunlardan 14.90 YTL fiyatlı Ekonomik pakette kırmızı mercimek, pilavlık pirinç, küp şeker, ayçiçek yağı, makarna, çay, salça, zeytin, un, çorba ve tuz bulunuyor. 19.90 YTL’ye fiyatlandırılan Süper pakete farklı olarak türk kahvesi, bulgur, toz şeker ve bezelye ekleniyor. 31.90’a satılan Extra pakete ise tüm bu ürünlere kuru fasulye, reçel, hurma, kola ve çokokrem ekleniyor.

BİM: Tek çeşit erzak paketi bulunuyor. 34.50 YTL’ye satılan paketlerde nohut, fasulye, pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, toz şeker, kemalpaşa tatlısı, zeytin, helva, makarna, salça, un, ayçiçek yağı ve çay bulunuyor.

DİA: Tek çeşit erzak kolisi 11.99 YTL’den satılıyor ve kırmızı mercimek, pilavlık pirinç, küp şeker, ayçiçek yağı, makarna, çay, salça, un, çorba ve tuz bulunuyor.

MİGROS, TANSAŞ, ŞOK: Bu yıl ilk etapta 600 bin ramazan kolisi hazırlayan Migros, Şok ve Tansaş’larda iki farklı tip ramazan kolisi bulunuyor. 14 çeşit üründen oluşan Ramazan bereketi’nin fiyatı bu yıl 1 YTL düşürüldü. 14.9 YTL’ye satışa sunulan bu kolide un, pirinç, çay, Türk kahvesi, toz şeker, ayçiçek yağı, çorba, makarna, kadayıf, helva, salça, bezelye, zeytin ve içecek bulunuyor. 27 çeşit ürün içeren Ramazan ziyafeti paketinin fiyatı ise 39.9 YTL.

CARREFOUR, GİMA: 9.99 YTL ’lik klasik ramazan kolisinden, 69.99 YTL’lik lüks ramazan kolisine kadar 6 farklı seçenek sunuluyor. Ürün çeşitleri arttıkça paket fiyatları da artıyor.

REAL: Real’in 11.99 YTL’den satışa sunduğu ramazan erzak paketinde çiçek yağı, pirinç, mercimek, makarna, un, toz şeker, çay, salça, siyah zeytin yer alıyor. Real’in 29.99 YTL’lik paketinde ise tüm bu ürünler daha fazla gramajdan ve marka ürünlerden oluşuyor. Ayrıca, bezelye, reçel, Kemalpaşa tatlısı ve Türk kahvesi de bulunuyor. 49.99 YTL’lik üçüncü paket ise yine aynı ürünlerin farklı markalarından ve dada fazla gramajdan oluşuyor ve paketlere zeytinyağı, fasulye, toz içeçek ve çokokrem bulunuyor.

METRO: Metro ’da ise 23.60 YTL ile 43.00 YTL arasında 4 adet paketi bulunuyor. Paketlerinde farklı olarak nohut, kuru üzüm, şehriye ve bulgur da bulununan Metro, Ramazan paketleri haricinde 3 adet de şarküteri paketi hazırladı. 25.50 YTL, 33.00 YTL, 49.00 YTL fiyatlarla satışa sunulan bu paketler de ise margarin, peynir, sucuk, tereyağı, bal, pastırma, kaşar gibi ürünler bulunuyor.
Yazarın Tüm Yazıları