Marketçiye bıçak çekip 10 lira isteyen sanığa hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Marketçiye bıçak çekip 10 lira isteyen sanığa hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 15:43

Marketçiye bıçak çekip 10 lira isteyen sanığa hapis cezası

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ta, market sahibine bıçak çekip 10 lira para isteyen 47 yaşındaki Savaş B., 'yağma' suçundan tutuklu yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Geçen 18 Aralık’ta Mithatpaşa Mahallesi’ndeki markette meydana gelen olayda işçi emeklisi Savaş B., iddiaya göre alkol aldıktan sonra daha önce de alışveriş yaptığı markete girdi. Savaş B, market sahibi 47 yaşındaki Necmi Akgül'e bıçak çekip 10 lira para istedi. Savaş B., parayı vermeyen Necmi Akgül'e, 'Bana para vermezsen seni yaşatmam' diyerek bıçağı savururken, Akgül'ün eğilmesiyle boşa çıkan bıçakla elini kesti. Savaş B., yaralanmasına neden olduğunu ileri sürerek Necmi Akgül'den şikayetçi olurken, market sahibi de onu şikayet etti.
Tutuklanan Savaş B., 'yağma' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçundan yargılandığı Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık savunmasında olay günü alkol aldığını söyleyerek, "Ne yaptığımı bilmiyordum. Devamlı alışveriş yaptığım markete giderek, 10 lira para istedim. Parayı vermeyince birahaneden çıktıktan sonra sokakta bulduğum bıçakla yeniden para istedim ama yine vermedi. Market sahibini severim, sayarım. Zaten market sahibine de 14 lira borcum vardı. Bazen veresiye de alışveriş yapıyordum. Bir daha alkol ağzıma almayacağım, pişmanım" dedi.
Necmi Akgül de sanıktan şikayetçi olmadığını belirterek, "Arkadaş böyle bir insan değil. Sürekli eşiyle birlikte alışveriş yapar. Olay günü de benden 10 lira para istedi. Verseydim belki daha çok içecekti, eşine ve çocuklarına zarar verecekti. O yüzden vermedim. Vuracak gibi değildi. O bizden davacı oldu, ondan sonra biz de davacı olduk" dedi.
Mahkeme Başkanı, Necmi Akgül'ün polisteki ifadesini okuyarak, "Orada farklı söylüyorsunuz burada farklı söylüyorsunuz. Burası tiyatro mu? Çocuk oyuncağı mı? Bize de yazık değil mi?" diyerek tepki gsöterdi. Mahkeme heyeti, sanık Savaş B.'ye 'yağma' suçundan eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle 1 yıl 8 ay, '6136 sayılı yasaya muhalefet' suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 2 yıl 1 ay hapis cezası verirken hükmün açıklanmasını geri bırakıp tahliye kararı verdi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!