Market manavından bunalan pazarcı tezgaha pos koydu

Güncelleme Tarihi:

Market manavından bunalan pazarcı tezgaha pos koydu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Ankara’da kurulan pazarlarda tezgah açan esnafın bir kısmı, marketlerle rekabet edebilmek için tezgahına kredi kartı pos cihazı koydu.

Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan, pazar yerlerinin az tercih edilmesindeki en önemli nedeninin “nakit alışveriş” zorunluluğu olduğunu söyledi. Tüketicilerin kredi kartıyla alışveriş yapmayı daha cazip bulduğunu anlatan Ayhan, bankaların pazarlarda kredi kartı uygulamasının yaygınlaşması için esnafa yardımcı olması gerektiğini belirtti. Ayhan, yaklaşık 1 yıldır Ankara’nın çeşitli semtlerinde kurulan pazarlarda esnafın kredi kartı kullandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

Banka zorluğu

“Şu an 15 esnafımız geçti. Şimdi de Çubuk pazarında birkaç esnafımızın kredi kartı uygulamasına geçtiğini biliyoruz. Tabi ki bu sayı yeterli değil. Biz her toplantımızda esnafımıza bu konuda uyarılarda bulunuyoruz. Ancak esnafımızın önünde en büyük engel bankaların şartlarıdır. Bankalar esnafımıza pos cihazlarını vermekte zorluk çıkarttıkları gibi, uyguladıkları komisyon oranları da çok yüksek. Ayrıca basit usul uygulamasındaki esnafımıza da pos cihazı verilebilmesi sağlanırsa pazarlarda kredi kartı uygulaması çok hızlı bir şekilde artacaktır. Esnafımızın marketlerle rekabet edebilmesi için bu konuda kolaylıkların sağlanması gerekmektedir. Diğer esnaflarımızda kredi kartı uygulamasına geçerlerse pazarlar eski canlılığına kavuşacağını düşünüyoruz.”

Yüzde 20 arttı

ÇUBUK’ta kurulan perşembe pazarında 25 yıldır pazarcılık yapan Yaşar Kodal, azalan işlerini yükseltebilmek için tezgahına kredi kartı pos cihazı koyduğunu söyledi. Süper marketlerle rekabet edebilmek için pazarcıların kredi kartı uygulamasına geçmeleri gerektiğine inandığını anlatan Kodal, şunları söyledi:

“Kredi kartı uygulamasına geçebilmek için vergi kaydı yaptırdık. Uygulamamız ilk meyvesini verdi ve satışlarında yüzde 20 oranında bir artış oldu. Bundan sonra süper marketlerle hem kalite hem de satış koşullarıyla rekabet edebilir duruma geleceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!