Markalı konutun yeni adresi oldu

Güncelleme Tarihi:

Markalı konutun yeni adresi oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 22:07

ANADOLU yakasının dikkat çeken iki ilçesi Kartal ve Maltepe markalı konut üreten gayrimenkul firmalarının gözde adresi oldu.

Haberin Devamı

Yeni metro yatırımları, kentsel dönüşüm projeleri ve sanayiden boşalan geniş parselleri ile yatırımcıların odak noktası olan bölgede gayrimenkul fiyatları yükseliyor. Orta ve üst gelir grubuna hitap eden bölgede konutların metrekare fiyatı sahil bandında 10-11 bin lirayı bulurken, D 100 aksının üst tarafında 4-5 bin liraya kadar düşüyor.

İSTANBUL MİNYATÜRÜ

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Değermene Uzmanı Delal Ekinci, Anadolu yakasının eski yerleşim yerlerinden, denize kıyısı olan Maltepe ilçesinin Anadolu yakasının tercih edilirliği en yüksek ilçelerinden olan Kadıköy ilçesinin devamında konumlandığını söyledi. Maltepe için ‘kalkınmışlık ve gelir dağılımı yönünden ufak bir İstanbul minyatürü’ tanımı yapan Ekinci, “ İlçenin, yerleşim için yoğunlukla tercih edilmesi ve bunun yanı sıra iş alanlarının da bölgeye entegre olması ile birlikte, ilçe Asya kıtasındaki merkez ilçelerden biri haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

Anadolu yakasında Maltepe ile bütünleşen ve devamı niteliğinde olan Kartal ilçesi de son yıllarda birçok markalı konuta ev sahipliği yapıyor. Bölgenin yeni yatırımlarla değerlendiğini belirten Ekinci, “İstanbul’un son yıllardaki gelişim üssü olan Kartal-Maltepe hattının, son yıllarda geliştirilen metro, otoyol, marina yatırımı gibi ulaşım projelerinin de etkisiyle öne çıkmaya başlamış olup, bölgeye sahil yolu, D-100 ve minibüs yolu gibi üç ana yoldan ve metro hattı ile ulaşmak mümkün. Kadıköy-Kartal metrosu, D-100 ile sahil yolu arasındaki bölgeye olan ilgiyi arttırdı. Birçok finans kurumunun da Çayırova-Şekerpınar aksına taşınmasıyla organize sanayi bölgelerindeki  beyaz yakalı çalışanlar konut bölgesi olarak Maltepe’ye alternatif olarak Kartal-Tuzla aksını tercih eder hale geldi” dedi.

Kadıköy-Kartal Metro hattının devamı niteliğinde olan Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı da  hizmete açılmıştı. Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılacak ve Kartal-Sabiha Gökçe Havaalanı arası mesafeyi 17 dakikaya düşürecek olan hattın bölgedeki gayrimenkul projelerine olan ilgiyi arttırdığı da belirtiliyor.

Haberin Devamı

M2’Sİ 4 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

2023 hedeflerinde İstanbul Anadolu yakasının merkezi olarak görülen Kartal-Maltepe bölgesinde yer alan konut projelerini, D-100 Karayolu üst bölgesi ve D-100 Karayolu alt bölgesinde konumlu olmalarına göre değerlendirildiğini belirten Ekinci şunları söyledi: “D-100 Karayolu aksından sahile doğru gidildikçe konut metrekare birim fiyatlarının arttığı,  D-100 Karayolu aksının üst kısmına doğru gidildikçe ise metrekare birim konut fiyatlarının düştüğü görülüyor. Maltepe ve Kartal bölgesindeki D-100 aksı boyunca yer alan nitelikli konut projelerinde, değerlerin metrekare başına ortalama 6- 7 bin TL aralığında olduğu görülmüş olup sahil bandında ilerledikçe bu değerlerin ortalama 10-11 bin liraya kadar çıkabildiği, D-100 aksının üst tarafına doğru gidildikçe de ortalama 4-5 bin lira aralığına kadar düştüğü görülüyor. Bölgede, nitelikli konut projelerinde geri dönüş süresi de  23-25 yıl mertebelerinde.”

Haberin Devamı

GELİŞİM SÜRECEK

Bölgedeki konutların değerlenme oranları hakkında da bilgi veren Ekinci, Maltepe-Kartal bölgesinde son bir senedeki konut satış fiyatlarında yaklaşık yüzde 9 civarında artış olduğunu, son 3 senelik duruma bakıldığı zaman ise bölgedeki konutların satış fiyatlarında yaklaşık yüzde 60 civarında arttığını ifade etti. Orta ve üst gelir grubunun tercihi olan bölgede en çok 1+1, sonrasında ise 2+1 ve 3+1 tipinde konutların üretildiği ve talebin de bu yönde olduğu belirten Ekinci, “Maltepe’deki gelişimin Dragos bölgesine doğru kaymaya başlamış olması ve Kartal bölgesindeki fabrika dönüşümünün yarattığı yoğun arz nedeniyle Maltepe-Kartal bölgesindeki gelişimin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesi bekleniyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!