Marka Şehir Bolu ve Uluslarası Köroğlu Festivali sporla başladı

Güncelleme Tarihi:

Marka Şehir Bolu ve Uluslarası Köroğlu Festivali sporla başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 15:01

Marka Şehir Bolu ve Uluslarası Köroğlu Festivali sporla başladı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)- BOLU'da, 6'ncısı düzenlenen Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte Köroğlu Kupası Amatör Spor Müsabakaları başladı.

Marka Şehir Bolu ve Uluslarası Köroğlı Festivali'nin resmi açılışından önce, Köroğlu Kupası Amatör Spor Müsabakaları başladı. Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen sporcular, İzzet Baysal Caddesi üzerinden Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Bazı sporcular da yürüyüşü bisikletlerle takip etti. Futbol, basketbol, oryantiring ve tenis gibi çok sayıda spor branşının yer alacağı etkinlikler kapsamında sporcular, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra gösteri yaptı. Karate, satranç ve muay thai gösterisi yapan sporcular, daha sonra yarışmalara başladı. Köroğlu Kupası Amatör Spor Müsabakalarında yarışacak sporcular, festivalin son günü olan pazar gününe kadar çeşitli branşlarda mücadele edecek."dedi.

Spor müsabakaları öncesi konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, etkinlik dolayısıyla Türk dünyası ile müşterek bir hareketlilik sağlayacaklarını ifade ederek, "Köroğlu, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar anılan özel bir kahraman. Bu kahraman, Bolu ile özdeşleşmiş, Bu kahraman sayesinde şehrimizi markalaştıracağız, Türk dünyası ile de kucaklaşacağız. İnşallah cuma günü öğleden sonra da ilk açılışımızı yaparak cumartesi ve pazar günü festivalimizi bitireceğiz. Şu anda belediyemizin sporla ilgili birimleri 3 binin üzerinde sporcuyla buluştu. Bunu ilerleyen dönemde arttıracağız. Bolu sporun başkenti olacak. İnşallah bu çalışmaları birlikte başarıya ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.

Bolu, 6'ncısı düzenlenen festival kapsamında, 14-16 Eylül tarihlerinde çok sayıda konuğa ev sahipliği yapacak. Ünlü oyuncu Necati Şaşmaz ve Ampute Futbol Milli Takımı oyuncularının festival ateşini yakmasıyla cuma günü resmen başlayacak festival, 16 Eylül'e kadar Türkiye ve Türk Cumhuriyetlerden gelenlerin geniş katılımıyla, sportif ve sanat faaliyetleriyle devam edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!