Zuckerberg'ten hisse satışı

Güncelleme Tarihi:

Zuckerbergten hisse satışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 15:21

FACEBOOK CEO’su Mark Zuckerberg, hisse satış gerçekleştireceğini açıkladı. Genç CEO, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada önümüzdeki 18 ay içinde 35 ila 75 milyon Facebook hissesini elden çıkaracak.

Haberin Devamı

Şu anda hisse başı 170 dolar olan Facebook hisseleriyle Zuckerberg'in satışı 12.7 milyar dolara denk gelecek. Zuckerberg, tüm parayı eşi ile birlikte kurdukları yardım vakfı Chan Zuckerberg İnisiyatifi‘ne bağışlayacak.

Geçen cuma Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, geçen 1.5 yıl içinde Facebook’un iyi bir iş performansı sergilediğini yazan Zuckerberg, eşi Priscilla ile birlikte küresel zorlukları çözmek için sorumluluk hissettiğini ve bunun için Facebook hisselerinin elden çıkarılacağını paylaştı.

Hisse satışlarından elde edilen gelir eğitim, bilim ve savunmada yer alan çalışmaları finanse etmek için kullanılacak. Zuckerberg, Aralık 2015’te vakfın kurulması ile birlikte değeri 45 milyar doları bulan Facebook hisselerinin yüzde 99’unu vakıfa bağışlayacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Facebook kurucusu 12.7 milyar dolarlık hisseyi elden çıkarsa bile, kurduğu şirketin en büyük hissedarı olmaya devam edecek. Öte yandan Chan Zuckerberg İnisiyatifi, insanlığın mevcut potansiyelini geliştirmek ve gelecekte tüm çocuklara eşit haklar sağlamak misyonu ile 2015 yılının sonunda kurulmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!