Mario Gomez, Klinsmann’ın gol rekorunu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Mario Gomez, Klinsmann’ın gol rekorunu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 09:34

EURO 2016 son 16 turunda Slovakya karşısında takımın 2. golünü atan Mario Gomez, turnuvadaki ikinci golünü kaydederken, Alman efsane Jürgen Klinsmann’ın da gol rekorunu yakaladı.

Haberin Devamı

Slovakya filelerini de havalandırmayı başaran 30 yaşındaki oyuncu, Almanya futbol tarihine geçti.

Euro 2016 ikinci turunda Almanya'nın Slovakya ile karşılaştığı maçta attığı golle skoru 2-0 yapan Mario Gomez yeni bir rekora imza attı. Avrupa Şampiyonaları'ndaki gol sayısını 5'e çıkaran Gomez, Jürgen Klinsmann'ı yakaladı ve organizasyon tarihinde Almanya adına en skorer iki futbolcudan biri oldu.

DAHA DA FAZLA GOL ATABİLİRİZ

Maç sonu da açıklamalarda bulunan Gomez, “Hocam bana güveniyor ve çok iyi oynuyoruz. Net bir hedefimiz var, o da kupayı kazanmak. Takımlar bize karşı full savunma yapıyor ama çok iyi oynuyoruz. Daha da fazla gol atabiliriz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla Spor Toto Süper Lig'de 26 kez fileleri havalandırıp gol krallığına ulaşan Mario Gomez, aynı zamanda Beşiktaş ve Almanya formasıyla ilk 11'de başladığı son 8 resmi maçta gol atmayı başardı (9 gol, 1 asist).

Haberin Devamı

LOW'DEN GOMEZ'E ÖVGÜ

Öte yandan Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 3-0 kazandıkları Slovakya maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Mario Gomez’in performansını öven Alman teknik adam şunları söyledi:
“Gomez son iki maçta iki gol attı. Özgüveni o altın günlerinde olduğu seviyeye geldi. Kendisi de aşama kaydediyor. Hareketli ve kendisine boş alanlar yaratmak zorunda. Gomez bunu kusursuz bir şekilde yapıp bugün golünü attı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!