Maria Sharapova'dan erken veda

Güncelleme Tarihi:

Maria Sharapovadan erken veda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 10:07

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 20 numaralı seribaşı Dominika Cibulkova, 3 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı 2-1 mağlup ederek, adını son 8 isim arasına yazdırdı.

Haberin Devamı

Rod Laver Arena'da 22 derece hava sıcaklığında oynanan tek kadınlar 4. tur maçında, 2008 şampiyonu Rus Maria Sharapova ile buradaki en iyi derecesini 2009'da 4. tura yükselerek elde eden Slovak Dominika Cibulkova karşılaştı.

Oyuna hükmeden taraf olan ve servislerinden daha yüksek oranda puan çıkaran Sharapova, 3 kez servis kırdığı ilk seti 6-3 kazandı. İkinci sette rakibinin servislerini daha iyi karşılayan ve daha fazla "winner" üreten Slovak tenisçi, 42 dakika süre seti 6-4 aldı ve maça denge geldi (1-1).

Final setinde kortta, oyunun iplerini yeniden eline almak isteyen bir Sharapova vardı ancak 7 çift, 19 da basit hata yapan Rus raketin hatalarından faydalanan Cibulkova, seti 6-1, karşılaşmayı da 2-1 kazanarak Avustralya Açık'ta ilk kez çeyrek finale yükseldi. Böylece 1 numaralı seribaşı Serena Williams'ın ardından 3 numaralı seribaşı Sharapova da 4. turda turnuvanın dışında kaldı.

Haberin Devamı

Sharapova ile yaptığı 6. maçta 3. galibiyetini alan Cibulkova, çeyrek finalde Jelena Jankovic'i yenen Simona Halep ile oynayacak.

Azarenka yoluna devam etti

Rod Laver Arena'da oynanan bir diğer tek kadınlar 4. tur mücadelesinde, 2 numaralı seribaşı Belaruslu Victoria Azarenka ile 13 numaralı seribaşı ABD'li Sloane Stephens karşı karşıya geldi. Son 2 yılın şampiyonu Azarenka, rakibini 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yendi ve geçen yıl yarı finalde elediği Stephens'ı bu kez de 4. turda turnuvanın dışına itti.

Azarenka, sonraki turda 5 numaralı seribaşı Agnieszka Radwanska ile Garbine Muguruza arasındaki maçın galibiyle son 4'e kalma mücadelesi verecek.


Federer ve Murray çeyrek finalde
Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı Roger Federer, 10 numaralı seribaşı Jo-Wilfried Tsonga'yı 3-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Günün Rod Laver Arena'da oynanan son tek erkekler 4. tur maçında, 2004, 2006, 2007, 2010 şampiyonu İsviçreli Roger Federer ile "grand slam"lerdeki en önemli başarısını 2008 yılında burada finale yükselerek gösteren Fransız Jo-Wilfried Tsonga karşı karşıya geldi. İlk sette, özellikle 17'de 14 isabetle puan çıkardığı file önünde ve servilerde daha etkili olan Federer, yalnızca 29 dakikada 6-3' üstünlük kurdu. İkinci sette ilk servislerinden yüzde 95 oranında puan çıkaran eski dünya 1 numarası, bir türlü oyuna giremeyen Tsonga'ya karşı seti 7-5 aldı ve maçta durumu 2-0'a getirdi. Fransız tenisçi, üçüncü sete şampiyonada kalmak için daha istekli başladı ancak ilk iki setteki servis performansını koruyan Federer, yine Tsonga'nın servisini kırdı. Tsonga, servis attığı 7. oyunu, 0-40'tan gelerek almasının ardından 8. oyunda maçtaki ilk servis kırma fırsatını yakaladı. Maçın belki de dönüm noktası olacak puanı çeviren Federer, seti 6-4, 1 saat 52 dakika süren karşılaşmayı da 3-0 kazanarak ismini son 8'e yazdırdı.

Federer'in rakibinin belli olduğu maçta ise 4 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray, 4. tura elemelerden gelen 33 yaşındaki dünya 119 numarası Stephane Robert ile karşılaştı. Murray, Hisense Arena'daki maçın ilk iki setini rahat şekilde 6-1 ve 6-2 kazanarak 2-0 öne geçti ancak üçüncü sette hiç beklenmedik bir şey oldu. Fransız tenisçi Robert, belki de hayatının en iyi tenisini oynayarak setin "tie break"e gitmesini sağladı. "Tie break"te de Murray'nin 2 maç puanını çeviren Robert, seti alarak farkı bire indirdi (1-2). Dördüncü sette çok rahat bir oyun sergileyen ve Robert'ın servisini 2 kez kıran Murray, yarım saat dolmadan seti 6-2, 2 saat 42 dakika süren maçı da 3-1 kazanarak, çeyrek finalin yolunu tuttu. Maç sonrası Avustralyalı tenisseverler, güçlü rakibi karşısında elinden geleni yapan Fransız tenisçiyi uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

Murray, çeyrek finalde 6 numaralı seribaşı Roger Federer'in rakibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!