Mardin’de şehit düşen Uzman Çavuş’un acı haberi Çorum’a ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de şehit düşen Uzman Çavuş’un acı haberi Çorum’a ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 13:35

Hakkari ve Mardin'de şehit düşen 6 askerin acı haberleri ailelerine ulaştı. Mardin’in Derik İlçesi’nde şehit olan 2 Çorumlu askerden Uzman Çavuş 36 yaşındaki Emre Erkoç’un şehit haberini alan yakınları gözyaşlarına boğulurken, Erkoç'un iki gün önce görev yerine döndüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Mardin’in Derik İlçesi’nde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un acı haberi, memleketi Çorum’un Buharaevler Mahallesi’nde oturan baba ocağına ulaştı. İl Jandarma Komutalığı’nda görevli askerler tarafından eve gidilerek verilen haber sonrası baba Hüseyin Erkoç ve anne Gülseren Erkoç gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren aileye 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, belediye ise Özşirin Apartmanı önünde taziye çadırı kurdu. 

35 yaşındaki Gülay Erkoç ile evli olan şehit Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un 12 yaşında Aybüke ve 6 yaşında Hüseyin Emre adlarında iki çocuğunun bulunduğu belirtildi. 

2 GÜN ÖNCE GÖREVE DÖNMÜŞ

Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç’un iznini Çorum’da geçirdiği ve iki gün önce görev yerine döndüğü belirtildi. Şehit Erkoç’un Isparta’ya tayin olduğu, Mardin’deki görevinden Temmuz ayında ayrılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: 6 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı bugün sabah saatlerinde Mardin ve Hakkari’de meydana gelen çatışmalarda 6 askerin şehit olduğu bildirildi. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri yol emniyeti aldığı sırada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. Mardin'in Derik ilçesinde ise PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 asker şehit düştü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklaması  şöyle: 

"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!