Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2014 14:25

- Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin'in sürdürülebilir turizmine katkı sağlamak amacıyla önemli fuarlara katılacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin'in sürdürülebilir turizmine katkı sağlamak amacıyla önemli fuarlara katılacaklarını söyledi.

Taşkesen, Mardin'de bir otelde, Mardin’de Gastronomi Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, projenin Mardin turizmine katkı sunacağını umut ettiklerini belirtti.

Projenin meslek edindirmenin ötesinde bir proje olduğunu kaydeden Taşkesen, Mardin'in aynı zamanda yemek kitabı eksikliği de gidereceğini ifad etti.

Taşkesen, Mardin’in yurt içinde tanıtılmasına ihtiyacının olmadığını düşünürken yaşanan 6-7 Ekim olayları ve iptal edilen rezervasyonlardan sonra bu düşüncesinin değiştiğini kaydederek şunları söyledi:

" Önümüzdeki ayın 4’ünde Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılacağız. Yine 2015 Ocak ayında EMITT fuarına, Şubat ayında ise Feshane’de Mardin Tanıtım Günleri yapacağız. Mart ayında da Berlin Turizm Fuarı’na katılacağız. Nisan ayında da Mardin’de Turizm Fuar’ımız var. Önümüzdeki 5 ay içerisinde sürdürülebilir turizme katkı sağlamak amacıyla önemli fuarlara katılacağız"

Haberin Devamı

- "Mardin’de Gastronomi Meslek eğitiminin Geliştirilmesi Projesi"

Proje Kordinatörü Milli Aşçı Süleyman Engin ise proje hakkında bilgi verdi.

Mardin'in yöresel yemeklerinin tanıtımı için hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında 75 kişiye aşçılık eğitimleri verileceğini belirten Engin, " Türkiye'nin en kapsamlı gastronomi projesi AB tarafından kabul edildi. Proje kapsamında öncelikle 75 uzman yetiştireceğiz. Bunun için Özel bir mutfak oluşturduk. Ayrıca burada gastronomi festivalleri düzenleyeceğiz. Mardin'in turizm tanıtımına katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Taşkesen'in yanı sıra, Aşçılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Naif Bagi, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi ve MARTOD Başkanı Azat Güngör ile aralarında Emine Beder'in de olduğu usta aşçılar katıldı.

Haberin Devamı

Programda projede emeği geçenlere plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!