Mardin Büyükşehir Belediyesi, "Barış İçin Belediyeler" kuruluşuna üye oldu

Güncelleme Tarihi:

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Barış İçin Belediyeler kuruluşuna üye oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 15:35

- Mardin Büyükşehir Belediyesi, 1991 yılında merkezi Hiroşima'da bulunan Barış İçin Belediyeler (Mayors for Peace) kuruluşuna üye oldu.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi, 1991 yılında merkezi Hiroşima'da bulunan Barış İçin Belediyeler (Mayors for Peace) kuruluşuna üye oldu.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman tüm halkların barış içinde yaşaması için hazır olduklarını, büyük bir umut ve inançla da 'Mayors for Peace ' üyeliğini kabul ettiklerini söyledi.

1945 yılında Hiroşima'da bir defada 92 bin, 1945 sonlarında ise 130 bin kişinin atılan atom bombası ile yaşamını yitirdiğini kaydeden Türk, nükleer bombalara son vermek ve bir daha toplu katliam ve acıların tekrarlanmaması için öyle bir kuruluş kurulduğunu belirtti.

Mardin'in de Mezopotamya'nın en kadim şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Türk şunları dedi:

"5 bin yıllık halkların tarihini Mardin'de görmekteyiz. Yüzyıllarca birçok halk ve Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ezidi gibi kadim topluluklar kardeşçe iç içe bir yaşam sürdürdüler. Yüzyılların vermiş olduğu tecrübe ile barış ve özgürlüğün kıymetini de bu yüzden çok iyi bilmekteyiz. Çünkü alt yapı kuvvetliyse, birbirini anlama, uyarma ve kardeşlik de önemlidir. Bizler her zaman tüm halkların barış içinde yaşaması için hazırız. Büyük bir umut ve inançla da 'Mayors for Peace' üyeliğini kabul ettik. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!