Marchionne: Müdahale için geç kaldım

Güncelleme Tarihi:

Marchionne: Müdahale için geç kaldım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 09:36

Sergio Marchionne, Ferrari'ye geldikten sonra takıma müdahale etmekte geç kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Ferrari, Sergio Marchionne ve Maurizio Arrivabene önderliğindeki 2015 yılında üç galibiyet almayı başarmış ve sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.

Marchionne, İtalyan takımın bu performansından sonra 2016 hedefini şampiyonluk olarak belirlese de takım sezonu galibiyetsiz şekilde üçüncü sırada tamamladı.

Ferrari bu başarısız sezon içerisinde James Allison'la yollarını ayırıp yeni bir yapılanma sürecine girdi. Bu süreç kapsamında teknik patronluğa motor departmanı şefi Mattia Binotto geldi. Aero departmanında da ciddi değişiklikler yaşandı.

2016 beklentilerinin 'çocukça' olduğunu kabul eden Marchionne şöyle konuştu: "Benim hatam neydi biliyor musunuz? Takıma müdahale etmekte geç kaldım. Fakat bunu bunu onlara olan saygımdan dolayı yaptım."

"Eğer bu müdahaleyi 2015 yılında yapmış olsaydım o zaman tamamen geçen yıl tamamen farklı bir yolu takip ediyor olurduk."

Haberin Devamı

Marchionne yeni araçta işlerin iyi gittiğini söyledi.

"Yeni aracımızla işler iyi gidiyor. Yeni motorun tezgah üstü çalışmaları devam ediyor ve iyi görünüyor. Fakat bu kez hata yapmak istemiyoruz. Motoru ilk kez çalıştırıp piste çıkardığımız zaman neler olacağını göreceğiz. Yine de yaptıkların için çok büyük olduğunu söylemeliyim sonuçta tamamen yeni kurallar ve yeni bir araç."

Mercedes'in performansını değerlendiren Marchionne son olarak şunları söyledi: "Harika bir iş yapmak onların suçu değil. Hızlı olmaları bizim için pek hoş bi durum olmasa da yaptıkları işin iyi olduğu bir gerçek."

"Fakat bu bizim için bir şey ifade etmiyor. Her şey bize bağlı, onları yenmenin bir yolunu bulmalıyız."

Massadan Çok Konuşulacak İddia Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!