Marc Zuckerberg bir gününü nasıl geçiriyor?

Güncelleme Tarihi:

Marc Zuckerberg bir gününü nasıl geçiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2017 09:32

Her sabah 8'de uyanıyor, işlerinden vakit buldukça Çince öğreniyor... İşte Mark Zuckerberg'in bir günü...

Haberin Devamı

Şüphesiz dünyanın en başarılı girişimcilerinden bahsederken aklımıza ilk gelen kişilerden biri Mark Zuckerberg. Henüz 33 yaşında olmasına rağmen her gün Facebook ile dünya genelinde 1.4 milyar insana ulaşmakla kalmıyor, aynı zamanda 433 milyar dolarlık bir serveti de yönetiyor. Peki böylesine meşgul bir insanın bir günü nasıl geçiyor?

  1. Her sabah 8'de uyanan Zuckerberg'in yaptığı ilk iş Facebook'unu ve WhatsApp mesajlarını kontrol ederek gündemden haberdar olmak.
  2. Haftada en az üç gün spor yapan Zuckerberg, bazen köpeğini de alıp sabah koşusuna çıkıyor.
  3. Yemek ve kıyafet hakkında düşünmeyi boşa zaman harcamak olarak gören Facebook kurucusu, sabah kahvaltısında ne bulursa onu yiyor.
  4. Kahvaltıdan sonra ise artık üniforması haline gelen spor ayakkabı, gri tişört ve kot pantolonu üzerine geçiriyor. Dolabında tek tip kıyafet olması ona ne giyeceğini düşünüp vakit kaybetmemesini sağlıyor.
  5. Facebook ofisinde haftanın beş günü, günde en az 9-10 saat çalışan genç girişimci, ofiste geçen saatlerini insanların birbirleriyle iletişimini daha iyi hale getirmek ve topluma daha iyi hizmet etmenin yollarını bulmakla harcadığını söylüyor.
  6. Eğer gün içerisinde kendine vakit ayırabilirse aynı zamanda Mandarin Çincesi öğrenmeye çalışıyor. Eşi Çinli olan Zuckerberg, bu dili öğrenmenin onu eşinin ailesine daha da yakınlaştırdığını düşünüyor.
  1. Gün içerisinde kitap okumaya da daha vazla vakit ayırmak isteyen Zuckerberg, kendine iki haftada en az bir kitap bitirme şartı koymuş. Bu kitaplar sadece iş hayatı ile ilgili değil, aynı zamanda farklı kültürler ve dinler hakkında.
  2. Her ne kadar düzenli bir hayat yaşamaya çalışsa da, sürekli seyahat etmesi rutin bir gün geçirmesine engel oluyor. Bu seyahatlerde de Hollywood yıldızlarından devlet başkanlarına kadar pek çok etkili isimle vakit geçiriyor.
  3. Politikaya da göz kırpan Zuckerberg, Amerika'nın her köşesine seyahat ediyor ve her eyaletten insanlarla tanışmayı hedefliyor.
  4. Her ne kadar dünyanın en meşgul insanlarından biri de olsa, artık bir baba olduğu için ailesine vakit ayırmayı ihmal etmiyor. Her gece çocuğunu ninni söyleyerek uyutma sorumluluğu ona ait.

 

 

iPhone 8 Plus Türkiye'de! iPhone 7 Plus'tan ne kadar farklı?

 

BAKMADAN GEÇME!