Maraton'un galibi Kenyalı atlet

Güncelleme Tarihi:

Maratonun galibi Kenyalı atlet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2002 10:35

24. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu, Kenyalı David Kiptanui, bayanlarda da Ukraynalı Rimma Dubovik, 2.37.19.00'lık derecesiyle kazandı. 15 kilometrelik koşunun galipleri erkeklerde İngiliz Eric Kiplageti, bayanlarda da Cathy Mutwa oldu.

Haberin Devamı

Yarışta ikinciliği, Moldovalı Svetlana Tkach, 2.37.56.00'lık derecesiyle alırken, üçüncü ise 2.40.49.00'lık derecesiyle Rus Irina Permitina oldu.

Yarışta bayanlarda Serap Aktaş, 2.44.06.00'lık derecesiyle 4.'lüğü kazanırken Aktaş, aynı zamanda Balkan ikincisi olup, Türkiye Şampiyonluğu'nu da elde etti.

Öte yandan bedensel engeller kategorisinde tekerlekli sandalyeyle yarışan Sami Ekin, 2.05.31.00'lık derecesiyle birinci oldu. Yarışta, 2.11.53.00'lık derecesiyle Ayhan Metin ikinci, 2.19.52.00'lık derecesiyle de Razaman Çağlan üçüncülüğü elde etti.

15 KM'LİK YARIŞIN GALİBİ İNGİLİZ ATLET

15 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta erkeklerde İngiliz Eric Kiplageti, 45.37.00'lık derecesiyle birinci olurken, hemen ardından Abdülkadir Türk, 45.49.00'lık derecesiyle ikinci, MetinSazak da 46.44.00'lık derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Bayanlarda ise İngiliz Cathy Mutwa, 52.05.00'lık derecesiyle birinciliği kazandı. Türk sporculardan Ebru Kavaklıoğlu, 52.21.00'lık derecesiyle ikinciliği, Türkan Erişmiş de 53.22.00'lık derecesiyle üçüncülüğü aldı.

50 ÜLKEDEN 350 SPORCU

Boğaziçi Köprüsü'nün yaklaşık 500 metre gerisinden başlayan maratona, 50 ülkeden 350 civarında sporcu katıldı.

Startta, Devlet Bakanı Toprak, İstabul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Vedat Bayram ile Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım da hazır bulundu.

Maraton ile 15 kilometre koşusunun startı aynı anda verilirken, bu koşulardan önce engelliler için start verildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZENLİYOR

Geçen yıl Atletizim Federasyonu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen maraton organizasyonu, 1 yıl aradan sonra yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin himayesinde, Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü'nce düzenleniyor.

Maratonda erkekler ve bayanlarda birinciye 20 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin, Türkiye ve Balkan Maraton Şampiyonaları ile Bedensel Engelliler (Tekerlekli Sandalye) yarışısında dereceye girecekerkek ve bayan sporculardan birincilere 1500'er, ikincilere 1000'er ve üçüncülere de 500'er dolar para ödülü dağıtılacak. 15 kilometrelik koşuda ise erkek ve bayanlarda birinci 1200, ikinci 700, üçüncü de 600 dolar para ödülü alacak.

Haberin Devamı

ÜNLÜ ATLETLER DE DAVETLİ

50'yi aşkın ülkeden sporcunun katılmak için müracaat ettiği Avrasya Maratonu'na dünyaca ünlü bazı atletler de davet edildi. Erkeklerde Kenyalı Stephen Ariga, David Karuiki, John Mutal ve Onesmus Mutisya, Etiyopyalı Bedasso Turbe, Belay Wolashe, Dube Jilo, İngiliz Ray Plant, Rus Oleg Knyagin, bayanlarda ise Bulgar Milka Mihailova, Moldovalı Svetlana Tkach, Ukraynalı Rima Dubovik, Etiyopyalı Tringo Gelachew, Rus Gaalina Aleksandrova ve İngiliz Trudi Thompson‘un maratona çağrılı olduğu kaydedildi.

AMAN TRAFİĞE DİKKAT

MARATONUN süresince, Boğaziçi Köprüsü ve yarış güzergáhları saat 08.00-14.00 arasında araç trafiğine kapatılacak.

Haberin Devamı

Avrasya Maratonu güzergahı: Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy tercihli otobüs yolu, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Unkapanı Köprüsü, Aksaray, Yenikapı, Sahil, Ataköy, Yedikule, Yenikapı, Sarayburnu, Eminönü,Karaköy, Kabataş, İnönü Stadı (varış noktası).

15 kilometrelik koşu: Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy tercihli otobüs yolu, Osmanbey, Taksim, Tepebaşı, Şişhane, Perşembe Pazarı, Karaköy, Kabataş, Dolmabahçe Sarayı önü (varış noktası).

Halk koşusu: Acıbadem üst geçidi altı, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy tercihli otobüs yolu, Osmanbey, Harbiye, Divan Oteli Kavşağı (varış noktası).

Yarış güzergahlarını kullanamayacak olan sürücülerin, kapanacak yollara çıkan arayollardan çok, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, E-5 ve TEM otoyollarını tercih etmeleri istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!