Maratonu kazanmak

ŞAMPİYONLUK, bütün bir sezon boyu akıtılan terin, verilen emeğin ve uzun soluklu maratonun en büyük ödülü.

Bu ödülü üst üste ikinci kez kucaklayan Fenerbahçe Ülker, sezon başında kurduğu planlı, akılcı ve uzun maratona dayanaklı geniş kadrosuyla bu önemli ödülü fazlasıyla hak etti.

Maç öncesi Tanjevic ile konuşurken deneyimli hoca "Bu uzun bir maraton. Başlarda kimin önde olduğu önemli değil. Önemli olan sonunda birinciliği yakalayabilmekti" diyor ve ekliyordu: "İşte biz de bu takımı bunun için kurduk. Hatta, sadece bu sene için değil önümüzdeki yıllar için de."

İnanç ve kararlılık

Haklıydı Tanjevic. Sezon başında, hatta ligin ilerleyen bölümlerinde yapılan eleştirilere bakın. Ama Tanjevic tüm bu eleştirilere gülüp geçerken "işin sonuna bakın" mesajında ne kadar haklı olduğunu dün gözler önüne seriyordu.

Telekom gibi güçlü bir takıma karşı final serisinde 4-1’i yakalamak kolay bir iş değil. Bunun için inanç ve kararlılık gerekir. Dün şampiyonluk için sahaya çıkan tüm sarı lacivertli basketbolcuların gözlerinde bu kararlılığı ve azmi görmek mümkündü. Oyunun hiçbir bölümünde disiplini elden bırakmadılar. Taş gibi savunma yaptılar ve çok akıllı hücum ettiler. Solomon, yaptığı asistlerle takımını sürüklerken, Ömer Onan, Mirsad, Kinsey, White, Mrsic (Demir Kaan), dış oyuncular sorumluluğunun tüm inceliklerini sahaya yansıtıyorlar.

Şampiyonlukları kutlu olsun

Hiç kuşkusuz Avrupa’nın en iyi dört uzunu olan Ömer Aşık, Semih, Oğuz ve Vidmar da rollerini kusursuz oynamanın haklı gururunu yaşadılar. Kısacası bu geniş kadrosunu deneyimiyle bütünleştiren ve genç oyuncularına sezon boyu inanılmaz bir yol aldıran Tanjevic bu zaferi fazlasıyla hak etti. Tabii, onun arkasında duran başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetimi kutlamak gerekir. Onlar, gençlere inanmanın, disiplinli çalışmanın ve planlı hareket etmenin ödülünü aldılar. İnanıyorum ki, bu kadro gelecekte büyük zaferlere de imza atacaktır. Şampiyonlukları kutlu olsun.
Yazarın Tüm Yazıları