Maraton üç hamlede döndü

MARATON üç haftalık bir aradan sonra ekrana döndü. Ama bu dönüş üç hamlede gerçekleşti. Televizyonda uzun saatlere yayılan programlar hülle operasyonuyla ekrana geliyor ya; Maraton için de böyle oldu.

Beşiktaş-Kayserispor maçının ardından Show TV ile Lig TV’de aynı anda Maraton başladı. Bir süre sonra Şansal Büyüka ‘Maraton’un sona erdiğini ama ‘Maraton Ekstra’nın devam edeceğini söyledi.

Aradan biraz daha vakit geçti; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçları bittikten sonra Show TV’deki ‘Maraton Ekstra’ da bitti. Şansal Büyüka, ‘Maraton’a Lig TV’de devam ediyoruz’ dedi.

Lig TV’de de ‘Maraton Özel’ adıyla yayına devam ettiler. Yaklaşık 4 saat süren Maraton, neticede üç hamlede dönmüş oldu.

Bu arada Maraton’un Show TV’ye 1,5 yıl aradan sonra döndüğünü de belirtmek gerekiyor.

Peki programda bir değişiklik var mı? Tabii ki yok. Yalnız Lig TV’de nispeten gözden uzak 1,5 yıl geçiren ikili bana Show TV’de fazlaca tedbirliymiş gibi geldi.

Şansal Büyüka, ‘Aman hocam kaşar deme... Aman hocam tavuk konusuna hiç bulaşmayalım...’ diye Erman Toroğlu’nu sürekli uyarmak zorunda hissetti kendini.

Netice itibariyle, yayında olmadığı zaman da belirtmiştik; beğen veya beğenme Maraton’u seyretmeden hadiseye hakim olman çok zor...

Kafiye bulacağım diye

MARATON’da maç özeti, pozisyon değerlendirmesi, saha içi ve saha dışı röportajları ekrana geldikten sonra ‘Şeref Kürsüsü’ diye özel bir bölüm hazırlanıyor.

Maçta sivrilen ve övgüye layık görülen isimler (Bazen seyirci veya yönetim de olabiliyor) arasından seçilen ilk üç duyuruluyor.

Buraya kadar güzel. Bu bölümü hazırlayan arkadaşlar yazdıkları metinleri renklendirmek için, bir de kafiyeli yazım tekniği geliştirmişler.

Bazen o kadar zorlama oluyor ki! Mesela bu hafta Fenerbahçe- MKE Ankaragücü maçında kürsüye çıkarılanlardan biri de Luciano’ydu.

Luciano için şöyle bir şey yazılmış:

‘İki numara Fabio Luciano

Forvetteki yıldızlar durunca, can simidi gibi ortaya çıktı o!’

Olmuş mu? Bence olmamış... Yine de canları sağolsun...

Şimşek santrfor

LİG TV, bir süredir her sabah saat 10.00’da çizgi film yayınlıyor. Sadece maç yayınları için bu kanalı seyredenlere tuhaf gelebilir. Fakat ‘Şimşek Santrfor’ adından da net bir şekilde anlaşılacağı üzere futbol temalı bir çizgi film. Hatırlayanlar da çıkacaktır; Uzakdoğu yapımı, abartılı gollerin, dakikalarca süren koşuların filan olduğu bir çizgi film. Denk getirebilirseniz kaçırmayın derim...
Yazarın Tüm Yazıları