Marangozdan bıldırcın çiftliği

Güncelleme Tarihi:

Marangozdan bıldırcın çiftliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 08:37

Marangozdan bıldırcın çiftliği

Haberin Devamı

MUĞLA'da marangozluk yapan 42 yaşındaki Erkan Bahçe, bıldırcın çiftliği kurdu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne başvuran Bahçe, üretim sertifikası alarak, yetiştirdiği bıldırcınlardan elde ettiği yumurtaları marketlere satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Salihpaşalar Mahallesi'nde marangozluk yapan Erkan Bahçe, atölyesinin bahçesinde 20 metrelik alanda bıldırcın yumurtası yetiştirmek için hobi amaçlı üretim alanı kurdu. İlk etapta sembolik olarak 150 bıldırcın ile yumurta yetiştiriciliğe başlayan Bahçe, 600 bıldırcına ulaştı. Genç girişimci hayvanlarından aldığı günlük 450 yumurtayı 12'lik özel paketler halinde 'Hobi' markası altında marketlere 3 liradan satıyor.

Eşinden ayrı yaşayan 1 çocuk babası Erkan Bahçe, "Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat demir, 9 kat fazla protein içeriyor. Süt ve balla karıştırıldığında, astım, öksürük ve alerjiye iyi geldiği biliniyor. Çocukların zeka gelişimini de desteklediği için aileler tarafından da ilgi gören bıldırcın yumurtası, şifa kaynağı. Ancak bunu taze tüketmek önemli. Bıldırcın yumurtası güç ve zindelik verir, solunumu düzenler, alerjik astımı tedavi eder. Çok iyi bir antibiyotiktir. Tavuk yumurtası ile yapılan her şey ve pişirme biçimi bıldırcın yumurtası ile aynen yapılabilir" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!