Manisa'ya çevreci tesis

Güncelleme Tarihi:

Manisaya çevreci tesis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:45

Manisa'ya çevreci tesis

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 110 milyon liralık yatırımla hayata geçen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesislerinin temmuz ya da ağustos ayında resmi açılışının yapılacağını belirtti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kentin vahşi çöp depolama sorununun çözümü için hayata geçirilen Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün incelemelerde bulundu. Tesisi gezip, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım'dan bilgiler alan Ergün, tesisin otomasyon sistemleri ve test aşamasındaki kompostlama sistemlerini dikkatle inceledi. Tesisin açılış tarihini netleştirmek için çalışma yürüttüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Manisa'nın en büyük sorunlarından birini bitiriyoruz. Tamı tamına 110 milyon liralık bir yatırım. Ayrıştırma, kompostlama ve depolama alanlarının bulunduğu tam otomasyonlu bir tesisi Manisamıza kazandırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ufak tefek birkaç iş kaldı. Peyzaj ve çevre düzenlemesi gibi. Yıllardan beri Manisa'nın en büyük sorunlarından olan çöp sorununu bitiriyor olmak bizim için onur verici. Biliyorsunuz Turgut Özal Mahallesi'ndeki vahşi depolama alanı patlamalarıyla Manisa'yı olumsuz bir şekilde tanıtıyordu. Bunu tarihe gömüyoruz" dedi.

Vahşi depolama sahasının bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'ndeki tesisin rehabilitasyon çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığını kaydeden Ergün, "Oradaki tesisten elektrik üretimi için GEDAŞ ile yazışmalarımız devam ediyor. Bu prosedürleri tamamlayınca ülkemiz ekonomisine çöpten üreteceğimiz elektrikle katkı sağlayacağız. Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesislerimiz ilk etapta Yunusemre, Şehzadeler, Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimizin çöplerini ayrıştıracak. Bu ilçelerimizde kurduğumuz transfer istasyonlarıyla ve belediyemiz bünyesine aldığımız semi treyler ve TIRlarla çöpleri bu tesise taşıyacağız. Uzun vadede de tüm ilçelerimizin çöplerini buraya taşımak için çalışmalarımız sürüyor. Çöp artık altın. Patlayan depolama sahalarından üreten modern tesislere geçişi yaşıyoruz. Manisamıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!