Manisa'ya 41 kilometrelik bisiklet yolu

Güncelleme Tarihi:

Manisaya 41 kilometrelik bisiklet yolu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 15:59

Manisa'ya 41 kilometrelik bisiklet yolu

Haberin Devamı

MANİSA'daki bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi ile elektronik eşya firması Vestel işbirliğinde, 41 kilometrelik bisiklet yolu yapılacak.

'Manisa Büyükşehir Belediyesi Vestel Bisiklet Yolu', Büyükşehir Belediyesi ve Vestel'in katkılarıyla hayata geçiyor. Bu işbirliğinin ilk adımı olan imza töreni MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ev sahipliğinde, Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan'ın katılımıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yapıldı. Manisa'nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Manisa'nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alacak. Bisiklet yolunun altyapı yatırımını Manisa Büyükşehir Belediyesi üstlenecek. Altyapının hazırlanmasının ardından Vestel, bisiklet yolunu hem AB standartlarına hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın standartlarına göre kaplayacak. Vestel City'de üretilen yerli malı LED'ler ile aydınlatılacak olan bisiklet yolu bu sayede 24 saat kullanılabilecek, yola belli aralıklarla bilgilendirme ekranları da Vestel tarafından konulacak. Ekranlarda hem bisikletle ilgili hem de sağlıklı yaşam üzerine bilgiler yer alacak. İmza töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belirlenen 41 kilometrelik ilk etabın alt yapı yatırımını Büyükşehir Belediyesi'nin üstlendiğini belirterek bunun üzerine yapılacak yol kaplamalarından ışıklandırmalara kadar üst yatırımların tamamını da Vestel'in üstleneceğini anlattı. Başkan Ergün, "Birinci etabı Lale Kavşağı'ndan başlayacak. İkinci etabı da Mehmetçik Caddesi'nden TOKİ'ye uzanacak. Bilindiği üzere Manisa araç sayısının en fazla olduğu iller arasında yer alıyor. Bu nedenle insanları Avrupa'da olduğu gibi şehrimizde de bisiklet kullanmaya özendirmek için böyle bir projeye Vestel ile birlikte imza attık. Burada amacımız trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliğini azaltmak. Bu nedenle ilk etapta Güzelyurt Mahallesi'nde dört bulvarda projeyi hayata geçirdik. Manisa merkez ve il bütününde bisiklet kullanımının rahat olabileceği geniş bulvarlarımızda bu çalışmayı yaygınlaştıracağız" diye konuştu.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan da, çevre ve spor yatırımlarına destek vermeye çalıştıklarını söyleyerek kente dünya standartlarında bir bisiklet yolu yapılacağını dile getridi. Konuşmaların ardından tüm şehri baştanbaşa dolaşacak olan Türkiye'nin ilk bisiklet yolunun imzaları atıldı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!