Manisa'nın suyu temiz

Güncelleme Tarihi:

Manisanın suyu temiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 18:02

Manisa'nın suyu temiz

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Coşkun, çeşme suyundan içerek, kentin suyunun temiz olduğunu söyledi. 17 ilçede içme sularının sürekli analiz edildiğini kaydeden Coşkun, kriterlere uygun olmayan yerlere içme suyu arıtma tesislerini yapıldığını açıkladı.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa'nın suyunun içilebilir olduğunu göstermek için kendisi çeşme suyundan içti. Manisalıların gönül rahatlığı ile musluktan su içebileceğini kaydeden Coşkun, tarafsız kurumlar tarafından yapılan araştırmalarda da suyun temiz çıktığını belirtti. Coşkun, "İl genelindeki içme suyu tesislerinden alınan numuneler İzmir Halk Sağlığı Merkezi'nde yapılan analizlerle denetleniyor. İnsani tüketim amaçlı suların analizini kapsayan ve içme suyundaki tüm parametrelerin analizlerini içine alan TS-266 onayı da alınan sularda bakteriyolojik, kimyasal ve her türlü radyoaktif testler bağımsız kuruluşlar tarafından yapılıyor. İçme suyu olarak kullanımı uygun olmayan sular için de içme suyu arıtma tesisleri inşa edilerek, dünya standartlarında kalite yakalanıyor" diye konuştu.

İçme sularından her gün numune alındığını kaydeden Coşkun, "Gerekli yönetmelik hükümlerine göre içme suyuna elverişli olmayan mahallerimize de içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Şu an ilimizde aktif durumda 100 içme suyu arıtma tesisi mevcut. Yeni açtığımız sondajlarda da gelen analiz sonuçlarına göre de yeni içme suyu arıtma tesisleri için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Manisalılar içme suyunu gönül rahatlığıyla musluktan tüketebilir" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!