Ege Haberleri

    Manisalı fırıncılar Ergün’den destek istedi

    İlker KILIÇASLAN
    07.07.2009 - 21:47 | Son Güncelleme:

    MANİSA Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Kemal Erbaşlar, Manisa’ya çevre illerden sağlıksız koşullarda, standartlara uygun olmadan üretilen günlük 65 bin ekmek girdiğini ileri sürdü.Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e sıkıntılarını aktaran Erbaşlar, en büyük sıkıntılarının Manisa’ya izmir, Balıkesir, Denizli, Uşak gibi çevre illerden gelen "Kaçak" dediği, stardartlara uygun olmadığını ileri sürdüğü, sağlıksız ekmek olduğunu kaydetti. Enbaşlar, "Bu ekmeklerin nerelerde satıldığı belli. Kaçakla birlikte, Manisa’da ekmeğin kalitesi de düştü. Manisalı yediği ekmeğin hangi undan üretildiğini konusunda bilgi sahibi değil" diye konuştu. İzin vermeyizBelediye Başkanı Cengiz Ergün, önümüzdeki günlerde tüm fırıncılar ve denetim mekanizmasını oluşturan kurumlar ile birlikte ortak bir toplantı gerçekleştireceğini açıkladı. Başkan Ergün, "Bu, Manisalılar’ın sağlığını ilgilendiren bir konu. Manisalılar’ın sağlıksız ekmek yemesine izin veremeyiz. Sadece, zabıta ekipleri ile ekmeğin gramajını kontrol etme yönünde iznimiz var. Fiziki ve hijyen yönünden denetim mekanizması Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü’nde. Ancak, denetimse denetim, yaptırımsa yaptırım, gereken neyse uygulanacak. Ayrıca ekmekteki fiyat dalgalanması konusunda da gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.
    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNAN HABERLER

        Sayfa Başı