Manisa'dan yaşlılara evde bakım hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Manisadan yaşlılara evde bakım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 13:05

Manisa'dan yaşlılara evde bakım hizmeti

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, 70 yaş üstü vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için evde bakım hizmeti veriyor. Hemşire, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı ve psikologtan oluşan görevliler, yaşlıları tek tek ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik kapsamında uygulamaya geçirdiği 'Evde Bakım Hizmeti' projesi, beğeni topluyor. Evde Bakım Hizmeti birimi, vatandaşların kişisel bakım ve ihtiyaçlarından başlayarak şeker ile tansiyon ölçümlerinin kayıtlarının tutulmasına, evlerinin rutin temizliğine, sorunlarının dinlenip çözüm önerileri sunulmasına kadar bir çok konuda destek veriyor. Evde Bakım Hizmeti Birimi hemşire, diyetisyen, sosyal hizmet uzmanı, psikologtan oluşuyor. 70 yaş üzerindeki yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet veriyor.

Ekibin yaşlı bakımıyla ilgili temel sorunları kavradığına dikkati çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, "Vatandaşlarımızın tırnak ve saç kesiminden kişisel bakımına, sağlık durumlarının kontrolü ve takibine, varsa sorunlarının özenle dinlenip çözümler üretilmesine yardımcı oluyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra ekiplerimiz, vatandaşlarımızın evlerinin temizliğini de gerçekleştiriyor. Yaşlıların yaşam kalitesini arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!