Manisa'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Manisadan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2014 16:59

- Demirci 'de KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kursu'na katılan 29 kursiyere sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Demirci Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kursuna katılan 29 kursiyere sertifikaları verildi.

Demirci Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Atila Kantay ile ilçe protokolü katıldı.

Törende konuşan Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Akkılıç, "Odamız tarafından KOSGEB işbirliği ile yapılan kursumuza katılarak 9 gün boyunca 70 saat üzerinden uygulamalı eğitim alan 29 girişimcimiz belgelerini almaya hak kazandılar. Amacımız belge almaya hak kazanan kursiyelerin ticaret alanında kendilerini geliştirebilecek bir işyeri kurmalarıdır" dedi.

KOSGEB'in birçok genç girişimciyi ticaret hayatı ile buluşturarak iş sahibi olma imkanı sağladığını kaydeden Demirci Kaymakamı Kantay ise "Manisa'da ekonomik anlamda kendi kendine yetinebilen ilçeler arasında Demirci vardır. Esnaf sayımız diğer ilçelerin üzerinde olduğu gibi, eğitimde de bir numarayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

- Haydi Bayanlar Spora Projesi

Şehzadeler Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlattığı "Haydi Kadınlar Spor’a projesi" için kayıtlar başladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kayıtların 5 Aralık'a kadar devam edeceğini belirterek "Şehzadeler’de yaşayan ev hanımlarının isteğini yerine getirmiş olduk. Aerobik, plates, fitness, yüzme branşlarında açmış olduğumuz kurslarda, bayanların çoğu tüm branşlarda kursa gitmek için bize müracaat yapıyorlar. Sosyal projelerle halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

- Bin diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı

Ağız ve Diş Sağlığı haftası sebebi ile Demirci Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda öğrencilere diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

İlçedeki 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine toplam bin adet diş macunu ve diş fırçası dağıtarak diş bakımına önem göstermelerine dikkati çekmek istediklerini belirten Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, "Alışkanlıklar küçük yaşlarda kazanılıyor. Amacımız diş fırçalama alışkanlığını erken yaşta kazanmalarını sağlamak" dedi.

Haberin Devamı

- Belediye veznesi hafta sonu açık olacak

Yunusemre Belediyesi’nde emlak vergisi ödemeleri için veznelerin cumartesi ve pazar günü açık olacağı bildirildi.

Beleidyeden yapılan açıklamada, emlak vergisi ödeme süresi son gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle veznelerin hafta sonu açık tutulması kararlaştırıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!