Manisa'da temel liselere denetim geliyor

Güncelleme Tarihi:

Manisada temel liselere denetim geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 17:30

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, dershaneden temel liseye dönüşen ve apartman dairesinde eğitim veren temel liselerin, dershane mantığından çıkamadığını belirterek, denetim yapacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Ar-Ge birimi tarafından okullarda yürütülecek projeler hakkında bilgi verdi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında okullarda birçok proje yürütüleceğini dile getiren Dernekbaş, eğitimin kalitesini artıracaklarını söyledi. Dernekbaş, "Hem destek hem meslek projesi ile mesleki eğitiminde okuyan öğrencilerimiz diğer okullardaki altyapı eksiklerini tamamlayacaklar. Bu okullar için çok güzel bir destek olacak. Ayrıca ’Değerler Eğitimi’, ’Okuyan Şehir’, ’Genç Mucitler’, ’Engelsiz Kadın Engelsiz Hayat’ projeleri tüm okullarda yürütülecek. Ayrıca, ’Her Sınıfın Bir Yetimi Var Projesi’ de okullarımızda uygulanacak. Böylece yetim öğrencilere yine arkadaşları yardımcı olacak" dedi. Okullardaki öğrencilere hoşgörü, sevgi ve saygıyı kazandırmanın temel amaç olduğunu ve tüm projeleri buna yönelik yaptıklarını ifade eden Dernekbaş, "Bu değerleri kazandıramadığımız zaman ne kadar kötü örneklerle karşılaşabileceğimizi bu günlerde daha iyi biliyoruz. Okuyacağız ve dünyaya bakış açımız değişecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Türkiye’de gençlik üzerine ciddi oyunlar var"

Manisa’daki kapatılan dershanelerin temel liseye dönüşenlerinde yaşanan sıkıntılarla ilgili soruları da cevaplayan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, yeterince korunaklı olmayan temel liselerle ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. Apartmanda eğitim veren liselerde çocukların ders arasında okuldan çıkıp sigara kullandıklarına şahit olduklarını dile getiren Dernekbaş, "Maalesef Türkiye’de gençlik üzerinde ciddi bir oyun var. Gençliğe zararlı alışkanlıkları kazandırmak için şer güçler ciddi anlamda çalışıyor. Biz onların üç katı beş katı çalışmalıyız. Bizler onlardan daha organize olmalıyız. Hiçbir eğitimci arkadaşımızın bu tip davranışlara göz yummaması gerekiyor. Bizler bununla ilgili yönetmelik, kanun, yasa çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Ancak bunu önleyecek kişiler eğitimcilerdir. Eğer eğitimci buna göz yumuyorsa orada bir sıkıntı var demektir. Özel öğretim kurumları yöneticileri ile bir araya geldiğimizde bu meseleler gündeme gelecek. Okullarda kılık kıyafette serbest oldu ancak bizim bir örfümüz adetimiz var. Bunların da göz ardı edilmemesi lazım. Genel kabul gören kıyafetleri giyilmesi lazım. Çok küçük yaşta eğitilmesi gereken çocuklara bu davranışların yanlış olduğu anlatılmalıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Temel liselerin 2019 yılına kadar kampüsleşmesi gerektiğini de vurgulayan Dernekbaş, "Temel lisede bahçe şartı aranmadı. Müfettişlerimiz diğer kurumlarda olduğu gibi o kurumları da denetleyecek. Özel de olsalar Milli Eğitime bağlıdırlar. Yönetmelik yasa yönerge ne ise ona uymak zorundalar. Biz müfettişlerimizi önümüzdeki haftalardan itibaren alana çıkarıyoruz. Her şeyi başıboş bırakamayız. Dershane mantığıyla devam etmez" diye konuştu.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!